Melodi Grand Prix er i gang for fullt, og i første delfinale ble Ulrikke Brandstorp (27) en av dem som kapret seg finaleplass i sangkonkurransen.

Og at Brandstorp er fornøyd med å være tilbake i MGP-sirkuset, er det ingen tvil om.

– Det er helt sykt. MGP er helt fantastisk, og jeg elsker alt som følger med. Også føler jeg at jeg har noe uoppgjort i Eurovision-sammenheng – så jeg er klar for å gi alt, og prøve igjen. Det er jeg skikkelig klar for nå, sa hun til Nettavisen tidligere i år.

Les også: Ulrikke Brandstorp med klar advarsel til forloveden

Dette er for øvrig ikke første gang Brandstorp er en del av MGP-sirkuset, i 2020 stakk hun nemlig av med seieren med låten «Attention».

Men denne gangen gjør artisten noe hun aldri før har gjort i MGP-sammenheng. Hun har nemlig laget en «dance performance»-video til fansen.

Involverte stjerner fra «Skal vi danse»

Da Brandstorp deltok med låten «Attention» i 2020, var det flere som ønsket seg en dans til låten. Men det ble det aldri noe av.

– I 2020 kom korona, så det satte en stopper for det, sier hun til Nettavisen.

Artisten forteller at da det ble bestemt at hun skulle delta på MGP i år, ville hun fortelle historien til låten gjennom moderne dans. Og det har hun fått til – med hjelp fra flere av stjernene som var å se i høstens «Skal vi danse» på TV 2.

Cengiz Al (27), som takk av med seieren da han deltok i «Skal vi danse: All stars», er en av dem som har hjulpet artisten, i tillegg til proffdanserne Tarjei Svalastog og Rikke Lund.

– Jeg er veldig stolt over hva Cengiz, Tarjei og Rikke har lagd. Det er bedre enn hva jeg kunne drømme om, sier Brandstorp.

Ble oppgitt og lei seg

Men ikke alt skulle gå på skinner for 27-åringen. Videoen måtte nemlig fjernes fra nettet etter en time. Hun legger ikke skjul på at hun ble oppgitt og lei seg, men «sånn er livet», sier hun.

– Lyden på videoen var ikke helt optimal, så det var veldig synd at vi måtte fjerne den, sier Brandstorp.

For Brandstorp var det nemlig viktig at lyden var som den skulle. Dette fordi MGP tross alt er en sangkonkurranse og musikken er det viktigste.

Artisten forteller imidlertid at det blir ny premiere på videoen fredag kveld, noe fansen trolig gleder seg til.

Flere begynte nemlig fort å lure på hvor videoen til Brandstorp hadde blitt av, og responsen har vært enorm, forteller Brandstorp.

Hun føler at historien i låten ble enda tydeligere gjennom dansen, noe også fansen skal ha oppfattet.

– Jeg håper folk «backer». Det som er fint med Eurovision og Grand Prix-fansen er at de er så støttende, sier hun.

Les også: Atle Antonsen rømte landet: – Skammet meg så fælt

Brandstorp var en av mange nordmenn som tilbrakte tiden foran TV-skjermen i forbindelse med «Skal vi danse» i høst, og synes av den grunn det er ekstra stad at nettopp Al, Svalastog og Lund har medvirket i danseprosjektet.

– Jeg forelsket meg i hvordan disse forteller en historie gjennom dans. Jeg ble grepet av både Cengiz og Rikke som danset sammen, men også Tarjei, sier hun.

Derfor ble det naturlig for Brandstorp å spørre om disse ville være med på prosjektet.