Gå til sidens hovedinnhold

Undersøkelse: Mange amerikanere tror på konspirasjonsteori om koronaviruset

Sjokkerende mange amerikanere tror på korona-konspirasjonene om mangemilliardæren Bill Gates.

NEW YORK (Nettavisen): En ny undersøkelse viser at mer enn 25 prosent av alle amerikanerne og 44 prosent av republikanerne tror på en konspirasjonsteori om at Bill Gates bruker en vaksine mot koronaviruset for å spore befolkningen med mikrobrikker.

Les også: Ferske tall om hvem som blir smittet av koronaviruset overrasker

28 prosent av amerikanerne tror på teorien

Ifølge undersøkelsen, som er foretatt av Yahoo News og YouGov, tror hele 28 prosent av amerikanerne og 44 prosent av republikanerne at teorien er sann.

Les: Nye undersøkelser om vaksine mot koronaviruset: - Dypt egoistiske og kortsynte

I undersøkelsen, som ble foretatt mellom 20. og 21. mai, kommer det også frem at bare 26 prosent av republikanerne greide å identifisere konspirasjonsteorien som usann.

Les: Kraftige reaksjoner etter sjokkmelding om Trumps vekt

Når det gjelder demokratene, så trodde 19 prosent av de spurte at teorien var sann, mens 52 prosent greide å identifisere teorien som usann.

Les: Nye, skrekkelige tall for Donald Trump: - Vil gå på et «historisk nederlag»

De villeste konspirasjonsteoriene

Nettavisen har tidligere omtalt noen av konspirasjonsteoriene rundt Bill Gates i denne saken på Nettavisen Pluss: De villeste konspirasjonsteoriene: Mener denne milliardæren står bak koronaviruset

Noen av konspirasjonsteoriene rundt Gates og koronaviruset tar utgangspunkt i det samme som mange andre konspirasjonsteorier: Hvem har noe å tjene på dette?

Les også

Dette bildet går verden rundt

En av teoriene rundt Gates går ut på at det er Microsoft-gründeren og filantropen som står bak viruset for å spore befolkningen med mikrobrikker.

Les også: Slik slår Kina brutalt tilbake mot Trump

Hans uttalelser blir også vridd om og brukt for å «bevise» at Gates selv har spredd viruset ut i verden, og konspirasjonsteoretikerne påstår også at Gates på en eller annen måte tok patent på koronaviruset i 2015.

Det hevdes også at Gates forutså en global katastrofe for å tjene penger på den. Les mer her.

Nettstedet Faktisk.no har også laget en sak på teoriene som hevder at Gates ønsker å spore befolkningen med mikrobrikker som skal spres gjennom et vaksinasjonsprogram.

Les saken her: Faktisk.no: Ikke tro på disse korona-konspirasjonene om Bill Gates

Det samme nettstedet har også laget en sak på konspirasjonsteorien om at Bill Gates kontrollerer vaksineorganisasjonene som får penger av Norge.

Les også

Lover å røpe alt om hemmelighetsfull sexklubb for de aller rikeste

Les også

(+) Buzz Aldrin: – Den sanne historien om dagen vi landet på månen

Kommentarer til denne saken