Gå til sidens hovedinnhold

Ute av «Camp kulinaris» etter dette: – Dritt av Kjartan å tvinge meg til det

Hasse Hope og Fetisha Williams fikk virkelig testet smaksløkene på kjøkkenet.

Se et klipp fra mandagens episode: Får servert mat i blinde: – Det var veldig, veldig vondt

Det er finaleuke på «Camp kulinaris» i Portør, der det om få dager skal avgjøres hvem som er den beste kokken.

Men først må de gjenværende kjendisene gjennom en rekke utfordringer for å sikre plassen sin videre mot finalen, og mandag var det til slutt Hasse Hope (35) og Fetisha Williams (27) som måtte konkurrere om den tredje semifinaleplassen.

Les også: Syre-sjokk på «Camp kulinaris»: – Ikke holdbart

Det hele ble avgjort i form av en smakstest, der Hope til slutt trakk det korteste strået.

– Pulsen gikk fra 50 til 200

Før smakstesten var de fire gjenværende kjendisene gjennom en lagkonkurranse, der vinnerlaget automatisk fikk to av semifinaleplassene i sesong fire av «Camp kulinaris».

Denne konkurransen var det Terje Schrøder (57) og Mia Gundersen (56) som vant, og de to fikk dermed luksusen av å kun være tilskuere under den krevende smakstesten – der Hope og Williams måtte smake seg frem til ti ulike råvarer.

Under totalt 20 skåler gjemte det seg alt fra leverpostei og blåmuggost til laks og sild, og Hope så lenge ut til å vinne før Williams klarte å ta igjen forspranget hans. Da de skulle smake på den siste råvaren hadde de fått like mange poeng.

Dermed ble den siste råvaren avgjørende, og da Hope svarte feil og Williams rett var tapet et faktum.

Les også: Sex på «Camp Kulinaris»: – Jeg trodde jeg skulle spille inn et familieprogram

Overfor Nettavisen forteller Hope at han før konkurransen trodde han skulle tape, men at han brått tenkte det kunne gå veien da han fikk høre at det var snakk om å gjette råvarer.

– Da jeg skjønte at jeg skulle være i duell mot Fetisha så tenkte jeg bare: «Du kom på fjerdeplass, du er ferdig uansett hva oppgaven er». Så jeg gikk inn med veldig lave skuldre, før jeg plutselig innså at jeg faktisk kunne vinne. Og da jeg skjønte det gikk pulsen fra 50 til 200. Jeg ble så sykt skjerpa, og har aldri konsentrert tunga så mye, forteller han og ler.

Se klipp fra smakstesten i videoen øverst i saken!

– Dårlig gjort av Kjartan

35-åringen bommet altså på den siste råvaren, som viste seg å være sild. Det hadde han aldri smakt før.

– Det er noe jeg aldri har hatt i munnen min. Jeg har alltid takket nei uansett hva slags type sild det er snakk om. Det er ikke noe jeg skal ha i munnen. Så det synes jeg var dritt av Kjartan – å tvinge meg til det, sier komikeren lattermildt.

Les også: Måtte på legevakten i all hast: – Hadde 23 i puls

Hope påpeker at silden var det verste han smakte på under konkurransen, men han legger ikke skjul på at det var en annen råvare som var langt mer pinlig å bomme på: Kylling.

Hope fikk nemlig servert kylling, og gjettet at det var ribbe.

– Det rakner når jeg får en kyllingbit i munnen og ikke klarer å skjønne at det er kylling, sier han og legger til:

– Det må være veldig rart å se en voksen mann spise kylling og gjette at det er ribbe.

– Kan ikke helt forstå det

Hasse Hope ankom «Camp kulinaris» relativt sent i konkurransen, og trådte inn på kjøkkenet med lav selvtillit når det kommer til mat. Overfor Nettavisen fortalte han nemlig den gang at det å lage mat var hans største svakhet.

Nå har derimot selvtilliten åpenbart vokst.

– Jeg tenkte egentlig at jeg kom til å ryke ut med en gang. Men så merket jeg etter hvert at jeg begynte å få det til. (...) Jeg kan liksom ikke helt forstå det, for jeg har alltid hatt veldig dårlig selvtillit på maten min, sier han før han forlater den populære restauranten i Portør i mandagens episode.

Les også: Disse modellene har én ting til felles: De er alle «Formel 1-fruer»

Det å reise hjem ble likevel tøffere enn han hadde trodd.

– Det var vemodig å dra, det er jo sånn når du bor sammen med en gjeng og lever i en boble, sier han til Nettavisen.

Selv trodde ikke 35-åringen helt på «reality-bobla» før han plutselig sto midt i den selv.

– Jeg har alltid sett på «Paradise Hotel» og «Ex on the Beach» og tenkt sånn: «Hva faen, skjerp dere. Slapp av». Men det er helt sykt. Så fort jeg skjønte at jeg skulle hjem så kom det en teskje bløtt i øynene. Så jeg har fått veldig respekt for alle realitydeltakere nå, sier komikeren og ler.