Gå til sidens hovedinnhold

Ute av «Camp Kulinaris» med vilje: - Jeg ville på fylla

Etter en uke fylt med drama og diverse insekter er eventyret over for enda en deltaker: - Dynamikken i gruppen ble bare dårligere og jeg orket ikke mer.

Tirsdag er det Richard Liedholm som ryker ut under i denne ukas kokkekamp i Camp Kulinaris. Den tidligere «Ex on the Beach»-deltakeren har vært med helt fra starten av programmet og har lykkes med flere av rettene som han har laget.

Den første uken lagde han en sjokoladefondant med ganache, som også har blitt en del av han nye artistkarrière under navnet «Ricky Ganache» - men oppholdet på kjøkkenet har ikke bare vært en dans på desserter.

Under forrige ukes meny skulle han og Anna Rasmussen lage dessert sammen. Det oppsto diskusjoner og drama da han ikke fikk perfeksjonert retten sin. Han ønsket å lage den selv og forlot derfor kjøkkenet i sinne da Fetisha Williams - som var ukens restaurantsjef - foreslo at Rasmussen kunne prøve å lage moussen i stedet for han:

Under valget av førstelærling forklarer restaurantsjefen Williams at hun vippet mellom tre personer. Det sto mellom Richard Liedholm, Ole Klemetsen og Maria Moen.

Fetisha Williams valgte til slutt Maria Moen som førstelærling. Hun sa begrunnelsen for valget var at Moen ikke hadde lykkes med sin rett forrige uke, som var en pæreparfait.

Tidligere i denne sesongen av «Camp Kulinaris» viser det seg at Moen og Liedholm har fått et nært vennskap. De skal ha hatt det ekstra koselig i boblebadet, som deltakerne har tilgang på under innspilling. Hva som egentlig skjedde mellom de to kommer derimot ikke frem på TV.

Les også: Amalie Snøløs trekker seg fra «Camp kulinaris» etter syreskader og legevaktbesøk

Liedholm blir andrelærling i konkurransen hvor alle deltakerne er med, med unntak av restaurantsjef Williams og førstelærling Moen. Konkurransen gikk ut på å bære biller fra en sylinder over til en bolle. Målet var å være nærmest vekten på 300 gram. Richard Liedholm er lengst unna målet, med bare 108 gram, og må derfor ut i kokkekamp mot Moen.

- De driter og lukter ekkelt

Ikledd en t-skjorte med skriften «Går det til helvete, så går det til helvete» forteller Liedholm at det er «helt jævlig» å ta hånda ned i sylinderen med melbillene. Han er ikke den eneste som syntes dette.

- De klamrer seg fast og svetter. De driter og lukter ekkelt, forteller han videre.

De andre deltakerne sitter å brekker seg mens de ser på.

- Det er kvalmende. Jeg kan ikke si at dette er min nye hobby, sier Terje Schrøder da det er hans tur.

Da det nærmer seg slutten oppdager Schrøder at det er en bille på genseren hans. Han knipser den i retningen av de andre deltakerne som skvetter til og skriker, mens Mia Gundersen som satt i «skuddlinja» prøver å riste av seg billen.

Rett til «The Thief»

Det som derimot ikke kommer med i episoden er at Richard bevisst havner i kokkekampen med Moen. Han forteller til Nettavisen at det var så mye drama mellom dem bak kameraet, at en måtte dra for trivselens skyld.

- Det måtte bli en av oss. Det kom til et punkt hvor jeg ikke orket mer, så derfor gikk jeg i kokkekampen med vilje og tapte lærlingkampen. Jeg ønsket ikke å trekke meg, da jeg kun hadde fått halv lønn i så fall, sier han.

Han hadde også fortalt til noen av deltakerne i forkant at han skulle tape kampen for å se hva som skjer. Under kampen kan man se Liedholm blir stående å piske majones, selv om det ikke er noen majones i oppskriften.

- Det var et slags «easter egg» til seerne og en referanse fra en tidligere lærlingkamp der jeg var den som var raskest til å piske egg. Jeg ville derfor hinte til at det var med intensjon. Maria spurte også høyt hvorfor jeg lagde majones og Kjartan påpekte at det sto klart i oppskriften hva vi skulle gjøre, forteller en lattermild Liedholm.

Han forteller også at han ville dra på spa og «fylla», som også var en av grunnene til at han dro hjem.

- Jeg dro rett til «The Thief» da jeg røyk. Jeg ville ta meg en tur på «fylla», sier Liedholm.

Ingen biller i kokkekampen

I kokkekampen skal de lage kveitetartar. Det er flere av deltakerne som heier på Liedholm og han får derfor mange kommentarer fra sidelinjen på hva han skal gjøre. De har derimot ingen oppskrift og prøver derfor å hjelpe ut i fra hva de tror er rett.

Les også: Slik har du aldri sett «Lothepus» før: – Ikke bra for imaget mitt

Den ene feilen Liedholm gjør er altså å piske majones av noen ingredienser som egentlig bare skal vendes sammen. Han lager også ujevne biter av kveiten da han skal kutte de opp. Dette viser det seg nå at var en bevisst handling.

Tilbakemeldingene fra Kjartan Skjelde, som er programleder og dommer, er at retten hans dessverre er for rufsete og rustikk, selv om den smaker godt.

- Først og fremst, Richard, er det en rufsete rett. Den mangler finesse. (...) smaksmessig så er det godt, sier Skjelde.

Dermed var Liedholms reise på kjøkkenet over, med vilje.

- Jeg var ikke motivert lenger. Dynamikken i gruppen ble bare dårligere og jeg orket ikke mer, forteller Liedholm.

- Er det noe du angrer på med oppholdet ditt?

- Jeg angrer ikke på noe, men jeg dro den kanskje litt langt da jeg skulle stå på mitt. Det blir jo fremstilt ensidig, slik at jeg ser litt barnslig ut. Det syntes jeg jo egentlig var litt gøy, avslutter Liedholm.