«God Kveld Norge»-programleder Marte Bratberg (32) og moteprofil Janka Polliani (43) har gjort stor suksess med podkasten «Janka og Marte», der lytterne får høre om deres tøffeste og drøyeste historier med en god dose humor.

Podkast-duoen og bestevenninnene byr stadig på personlige historier fra livet, og det er mye som har skjedd siden de startet podkasten i 2018.

Les også: Derfor røpet Marte Bratberg graviditeten: – Ville egentlig holde det hemmelig

Blant annet avslørte Marte Bratberg at hun hadde blitt mamma i en episode av podkasten, men en ting hun derimot ikke har avslørt er hva sønnen heter. I podkasten går nemlig sønnen under kallenavnet «Burrito», og heller ikke kjæresten blir navngitt. Han går under aliaset «Leirdua».

Da Nettavisen møtte podkast-duoen under VG-lista forrige uke kveld, kunne imidlertid Bratberg forsikre om at både sønnen og kjæresten går under andre navn til vanlig.

– Vi kaller dem «Burrito» og «Leirdua», men de heter ikke det hjemme, altså, ler hun, og legger til at kallenavnene har kommet litt på sparket:

– Det har ikke vært gjennomtenkte, planlagte kallenavn. Det har vært ganske spontant. Det er liksom podkast-familienavn, og det er noe koselig med det, og, sier Bratberg.

Utelater familien

I podkasten får lytterne høre om både krangler med samboerne, babyprat og pinlige historier, men detaljer om familielivet velger de begge altså å unnlate.

Også Polliani unngår nemlig å nevne barnas navn.

– Navnet på barna mine og familien min. Der går grensen, sier 43-åringen til Nettavisen på spørsmål om hva hun aldri vil dele i podkasten.

Duoen har derimot ikke noe imot å ta opp temaer som ikke bare skaper latter og god stemning, som for eksempel da Polliani åpnet seg opp for lytterne om tiden da hun slet med alvorlige spiseforstyrrelser. Bratberg har også snakket åpent om fødselen i podkasten.

Overfor Nettavisen forteller Polliani at de er klare på hvor grensen går:

– Det er stor forskjell på å være personlig og privat. Noen blemmer som folk kan relatere seg til er jo helt greit, men ikke krangler, sier hun.

Les også: Åpner opp om mammalivet: – Betyr ikke at man mister seg selv

Også Bratberg støtter at grensen går der, og nevner et eksempel fra hjemmefronten:

– Jeg kan hate på at han (kjæresten, journ. anm) ser på litt mange Tottenham-fotballkamper på TV, men for forholdet sin del er det kanskje greit at vi ikke deler alt, sier hun med et smil.

– Angrer på mye

Etter over fire år i podkast-verden har bestevenninnene altså delt både opp- og nedturer i livet, noe de tilsynelatende er komfortable med. Men det er likevel noen ting de helst ville hatt ugjort.

Skal vi tro Polliani selv, er det ikke kun snakk om enkelte historier eller hendelser:

– Hver eneste gang så angrer jeg litt, sier Polliani.

Også Bratberg bekrefter overfor Nettavisen at hun angrer på enkelte ting:

– Det er faktisk ganske mye vi angrer på, og det er en del jeg tenker er litt kleint og vondt, men så er det noen ting jeg faktisk angrer på, sier hun, uten å ville si hva:

– Det er veldig tidlig, da vi startet. Eller, kanskje jeg ikke bør si det. Jeg vil ikke at folk skal lete tilbake til det, ler hun.