Gå til sidens hovedinnhold

Utroskapsrykter, rekordkort ekteskap og flere forlovelser: Disse har Britney Spears datet

Sangstjernen har aldri gitt opp kjærligheten.

Britney Spears (39) kan trygt sies å være en av verdens største sangstjerner, og naturligvis er også privatlivet hennes av interesse for fansen, som i alle år har fulgt henne slavisk.

Den siste tiden har det vært mye skriverier om vergemålet 39-åringen har vært under siden 2008, men også kjærlighetslivet til sangeren har blitt flittig omtalt i mediene.

Forrige uke ble det nemlig kjent at Britney hadde forlovet seg med kjæresten gjennom fem år, Sam Asghari (27). Den hyggelige nyheten delte Britney selv i et innlegg på Instagram – der hun stolt viste frem en stor forlovelsesring.

Dette er imidlertid ikke den første forlovelsesringen hun har fått. Faktisk har «Overprotected»-sangeren vært forlovet flere ganger tidligere, og hun har kysset flere frosker før hun omsider fant mannen hun nå vil dele resten av livet sitt med.

Ungdomskjærester

Før hun ble en av verdens største stjerner, var Britney Spears en helt vanlig tenåring i Louisiana.

UsWeekly skriver at det var her sangstjernen fikk sin første, ordentlige kjæreste, Reg Jones. De to ble ifølge ukebladet kjærester da Britney var 14 år gammel - i 1995 - og forholdet deres skal ha vart i om lag to år før de gikk hver til sitt i 1996.

Les også: Ronny Brede Aase og Tuva Fellman letter på sløret om den nye tilværelsen

Utover dette er det ikke mye som er kjent om forholdet, men det samme kan ikke sies om det neste.

Fra 1993 til 1994 hadde nemlig Britney vært medlem av talentfabrikken The Mickey Mouse Club, noe som ga henne en inngangsbillett inn i musikkbransjen. Innen 1997 hadde hun sikret seg sin første platekontrakt – og året etter innledet hun et forhold med kollega Justin Timberlake (40).

Hinting om utroskap

Britney og Justin ble raskt et av Hollywoods heteste par, og de var begge fremadstormende i bransjen.

Blant annet skapte de alltid overskrifter da de dukket opp sammen på diverse røde løpere, som da de i 2001 dukket opp på American Music Awards i matchende denim-antrekk.

Kjærligheten skulle derimot ikke vare, og i 2002 gikk duoen fra hverandre – etter fire år sammen.

Men selv om de ikke lenger var et par, fortsatte overskriftene. Kort tid etter bruddet slapp Justin Timberlake låten «Cry Me A River», der han hintet om at kjæresten hadde hatt et sidesprang. Ingen av partene bekreftet dette.

Les også: Trodde katten skulle arve alt. Nå selges skattene til svimlende summer

Koblet til flere kjendiser

Mannen Britney angivelig skal ha vært utro mot Timberlake med, ble hennes neste kjæreste.

Tidlig på 2000-tallet innledet nemlig sangstjernen et forhold med koreografen Wade Robson (39). Ifølge The Sun koreograferte Wade Robson flere av Britneys musikkvideoer.

Heller ikke forholdet med Robson skulle vare, og de to gikk hver til sitt etter om lag ett år sammen.

Siden var Britney Spears singel i to år, før hun ble koblet til skuespiller Colin Farrell (45). I 2003 ble de ifølge Fox News observert i het omfavnelse på en privat hotellbalkong, i tillegg til at de dukket opp på en stor filmpremiere sammen.

Les også: Dette er de nye «Paradise Hotel»-deltakerne

De ble derimot aldri kjærester, og Farrell har tidligere sagt at han bare var «en ung, singel fyr som koste seg».

Samme år ble Britney ifølge UsWeekly også koblet til artisten Fred Durst (51), skuespilleren Jared Leto (49).

Gift i 55 timer

I 2004 giftet Britney seg med barndomsvennen Jason Allen Alexander (39).

Paret giftet seg i Las Vegas, men ekteskapet ble annullert etter bare 55 timer. Ifølge Alexander var det Britneys mor og management som tvang dem til dette. Han har tidligere fortalt til ABC News at «helvete brøt løs» da de ringte moren.

– Alle ble gærne fordi vi ikke hadde signert en ektepakt. Det var helt vilt, fortalte Alexander.

Ekteskapet ble annullert, og i papirene sto det skrevet at Britney «ikke forsto sine egne handlinger, i den grad at hun ikke var i stand til å akseptere ekteskapet», ifølge ABC News.

Jason Allen Alexander har i senere år ofte uttalt seg om eksen, både hva gjelder vergemålet og hennes nye forlovelse.

– Alt føltes riktig

Britneys neste ekteskap skulle imidlertid vare lenger enn 55 timer. I 2004 giftet hun seg med mannen som senere skulle bli faren til hennes to sønner, danseren Kevin Federline (43).

Les også: Britneys eksmann hevder forlovelsen er falsk

Britney Spears og Kevin Federline møttes da han var en av danserne hennes, men ifølge People oppsto det derimot ikke noen romantiske følelser mellom dem før de møttes på en nattklubb i juni 2004. Derfra gikk det fort for det unge paret.

– Jeg var så forelsket i henne. Alt føltes bare riktig, sa Kevin Federline til magasinet i 2008.

Tre måneder senere, i september 2004, giftet de seg, og nesten nøyaktig ett år etter bryllupet ble duoen foreldre for første gang – da sønnen Sean Preston (16) kom til verden. I 2006 ble paret foreldre igjen, til sønnen Jaden James (15).

Bare åtte uker etter at parets andre sønn kom til verden, i november 2006, søkte de om skilsmisse. I skilsmissepapirene ble «uforsonlige forskjeller» oppført som årsaken. I mars året etter var duoen offisielt skilt på papiret.

Travelt år

I tiden etter skilsmissen fra Federline ble Britney koblet til flere menn, ifølge UsWeekly.

I 2007 skal hun ha datet både musikkprodusent J.R. Rotem, modell Isaac Cohen og artist Howie Day.

Les også: Kraftige reaksjoner på Isabel Raads penisbilde-kommentar: – Et stort problem blant unge

Sistnevnte skal hun ha møtt da hun sjekket inn på rehab, og skal vi tro ryktene bestemte sangerens mor, Lynne Spears (66), seg nok en gang for å bryte opp et av datterens forhold da hun fikk høre at Howie Day tidligere hadde blitt arrestert.

Etter bruddet med Day innledet Britney et kort forhold med paparazzien Adnan Ghalib.

Fikk forloveden som verge

Etter flere korte romanser ble Britney Spears i 2009 sammen med sin tidligere manager, Jason Trawick (49).

Da hadde sangeren to år tidligere hatt et svært offentlig sammenbrudd, noe som i 2008 førte til at hun fikk faren sin som verge. I 2011 fridde Trawick til sangeren, og et par måneder etter tok han over jobben som sangstjernens verge.

I 2012 leverte han derimot inn papirer der han søkte om å føre vergemålet over på sangerens far igjen, og rundt samme tid byttet Britney management. Året etter tok forholdet slutt.

Møttes på jobb

I mars 2013, bare to måneder etter bruddet med Trawick, ble Britney observert med en ny mann.

Forholdet til advokaten David Lucado varte litt over ett år, før en representant for sangeren bekreftet overfor UsWeekly at de ikke lenger var et par. Årsaken til bruddet er ikke kjent.

Les også: Stjerneparet satte i gang debatt: Hvor ofte trenger man egentlig å vaske seg?

I oktober 2014 innledet Britney et nytt forhold med produsent Charlie Ebersol (38). Forholdet varte bare i ett år.

Siden forble sangstjernen singel, før hun året etter møtte Sam Asghari. De to møttes under innspillingen av musikkvideoen til låten «Slumber Party», og har siden holdt sammen. Fem år senere er de forlovet og planlegger bryllup.