Påsketiden er for mange kristne den viktigste og helligste høytiden, og som mange har fått kjenne på de siste dagene så bringer den med seg mange helligdager. Og med helligdager følger også loven om helligdagsfreden.

Det vakte derfor stor oppstandelse i Grimstad da hjemmelaget Jerv hadde lagt fotballtrening til kirketiden på langfredag.

Les også: Kjæresteryktene florerer: Dette svarer Linni Meister

I et leserinnlegg til lokalavisen Grimstad Adressetidende, med tittelen «– Kan Jerv-ledelsen forklare sitt valg av treningstid?», reagerte naboen til stadion der fotballtreningen foregikk, Anne Brita Thorød, på både valget av dag men også tidspunktet på dagen, nemlig klokken 11.

Thorød sitter for øvrig også i Grimstad meningsråd.

Innlegget og kritikken ble siden lagt fram for Jerv-trener Arne Sandstø, som hadde følgende å si om saken:

– Det er derfor det er krig i verden. Det er noen som lever i sin egen verden. Det er null aksept for mennesker som er annerledes, eller som har en annen legning. Hvor er nestekjærligheten og forståelsen for at noen er annerledes? Det er veldig synd. Jeg har aldri opplevd dette noe sted, og dette er antakelig det eneste stedet det kunne ha skjedd, sa han til Grimstad Adressetidende.

Disse uttalelsene får nå influenser Amalie Snøløs til å reagere.

– Hvem lever i sin egen verden?

I flere innlegg på Instagram mandag går Snøløs hardt ut mot både treneren og fotballklubben for uttalelsene, og kaller spesielt uttalelsen «det er noen som lever i sin egen verden» for ydmykende.

Les også: Rapperens lettkledde opptreden skapte hodebry for kinesiske myndigheter

Med flere skjermbilder av loven om helligdagsfreden understreker Snøløs at loven skal verne om det gudstjenestelige liv og den alminnelige fred på helligdager for å gi høytiden ro og verdighet.

«Hvem lever i sin egen verden? De som følger norsk lov?» spør Snøløs i et av innleggene.

Overfor Nettavisen sier Snøløs at hun har ingenting imot at fotballtreningen foregikk da den gjorde, men mener Jerv-treneren håndterte kritikken helt feil og reagerer på at han velger å dra spørsmålet i helt feil retning.

– Jeg tenker at når noen først reagerer og har loven på sin side, så kan man gi et ordentlig svar. Hun som skrev leserinnlegget stilte bare et spørsmål og var veldig ydmyk og hyggelig i framtoningen, så jeg syntes det svaret han ga rett og slett var respektløst, sier Snøløs og fortsetter:

– Når det først kom en reaksjon kan man gi et svar som var litt bedre. Man kunne jo sagt ja, og eventuelt beklaget hvis det var bråk. Man lever ikke i en annen verden selv om man er kristen, og jeg synes det er flaut på vegne av Jerv at de setter lys på andres religion på denne måten.

Arne Sandstø har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Les også: Bildene fra Vinmonopolet fikk Amalie Snøløs til å reagere: – Kritikkverdig og uansvarlig

Mener uttalelsene er forkastelige

Snøløs, som selv er kristen, skriver i innleggene på Instagram at uttalelsene til fotballtreneren er forkastelige og ekstremt stigmatiserende, og at hun ikke kjenner seg igjen i hvordan fotballtreneren beskriver kristne.

«Hans uttalelser bunner i bortforklaring og usaklige argumenter som bortforklarer hele poenget til den stakkars damen som spurte «hvorfor» laget trengte klokken 11, som er kirketid på langfredag. Her er det mangel på respekt for noe som er den aller viktigste dagen for mange kristne».

Les også: Lå naken på badegulvet og gråt: Dette er kjendisenes opplevelser av sexscener

Til Nettavisen sier Snøløs at hun synes det er synd hvordan Jerv-treneren kritiserer Grimstad med uttalelsen om at «dette er antakelig det eneste stedet det kunne ha skjedd».

– Det er jo ikke dagens kristne som bestemmer at Norge som stat velger å ha helligdager, og jeg kjenner bare at jeg synes måten han svarte på var veldig dårlig gjort av ham. Han kunne vært hyggelig og svart på en bedre måte.

Les også: Rikke Isaksen overraskes av respons etter «Kompani Lauritzen»: – Får tusenvis av meldinger

Fremfor å svare på spørsmålet om treningen kunne blitt gjennomført på et annet tidspunkt, mener Snøløs at treneren heller velger å svare på en stigmatiserende måte.

– Det tyder på lite respekt, og jeg tenker man skal ha respekt for de som tror og de som ikke tror. Påsken er hellig, og det er ikke hun damen sin feil, ei heller dagens kristne sin feil.