Vanvittig på rosa løper: I år tok det helt av på Met-gallaen

Met-gallaen 2019:

Stripping, en vandrende lysekrone og en dryppende våt Kardashian - årets Met-galla ble den mest vanvittige noensinne.

07.05.19 11:09

The Metropolitan Museum of Arts kostymeinstitutts årlige galla, som hvert år avholdes første mandag i mai, gikk av stabelen i natt. Målet er å samle inn penger til kostymeinstituttet.

Dette er også kvelden hvor kjendisene kniver om å overgå hverandre med kreasjoner. «Camp: Notes on Fashion» lød årets tema, og var på forhånd ventet å skape noen elleville øyeblikk. Camp kan oversettes med overdrevet mote – en ganske passende beskrivelse for det vi fikk se på den rosa løperen i New York i natt.

Kjolen hadde bærehjelp av 5 personer - så strippet hun

MØTTE OPP SLIK: Her har Lady Gaga nettopp ankommet den røde løperen. Legg merke til at hun måtte ha fem personer til å bære den digre kåpen.

Lady Gaga har etter hvert etablert seg for alvor som skuespiller med kassasuksessen A Star is Born, men det betyr ikke at hun har sluttet å sjokkere.

I natt ledet hun, sammen med Harry Styles og Serena Williams, programmet inne i The Met, men først ville hun stjele showet. Så da sangeren ankom gallaen i natt, var det nærmest som en forestilling å regne.

via GIPHY

Hun entret matten flankert av seks menn; fem personer med paraply som bar den digre kåpen hennes og en som dro en vogn hun hadde som tilbehør.

ANTREKK 2: Kanskje det mest ordinære av Gagas fire antrekk, en sort kjole med en diger stoffkul på venstre hofte.

Etter å ha fått mennene til å flagre den rosa kåpen, kledde hun av seg til en sort kjole. Deretter skrelte hun av til et nytt lag, denne gang en tynn rosa kjole, før hun ble stående med en svær tulletelefon, mens stylistene sminket og stylet henne til full jubel for de fremmøtte.

ANTREKK 3: Superstjernen brukte hele 16 minutter på den røde løperen, og rakk blant annet å fikse sminken. Foto: ANGELA WEISS / AFP

Hun tok seg også god tid på den rosa løperen, hele 16 minutter fra start til slutt, før det virkelig tok av.

ANTREKK 4: Etter en vanvittig forestilling på rosa løper var dette antrekket til Lady Gaga.

Kom med eget hode under armen

Skuespiller og musiker Jared Leto, fra bandet Thirty Seconds to Mars er for tiden travelt opptatt med innspillingen av filmen Morbius, basert på Marvel Comics tegneserie.

Det hindret ham likevel ikke i å komme med kveldens kanskje mest omdiskuterte tilbehør. I sterk kontrast til vesker og paraplyer, kom han med sitt eget hode under armen.

LETO 1 og 2: Skuespiller og sanger Jared Leto i en rød Gucci-kjole med hodet sitt under armen. Hodet skal ha tatt et halvt år å lage. Foto: ANGELA WEISS / AFP

Det noe spesielle antrekket er dog ikke helt nytt, Gucci hadde nemlig en modell på sitt høst-vinter 2018-show som Leto hentet inspirasjon fra. Denne kvelden handlet dog alt om Letos hode, som etter bildene å dømme fikk ben (...) å gå på.

Først var det sanger Shawn Mendes, kledd i et uvanlig ordinært antrekk, som fikk gleden av Letos hode.

UVANLIG: Shawn Mendes og Jared Leto lo godt da sistnevnte delte hodet sitt. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni

Deretter poserte stjernene villig vekk i sosiale medier med hodet, blant dem Lily Collins, samtidig som champagnen fløt inne i de ærverdige lokalene.

På Twitter var det mange som mente Leto eide den røde løperen.

Mennene prøvde stjele oppmerksomheten

Med Leto i føringen, var det var på mange måter mennene som hadde forbedret innsatsen kraftig til årets galla.

Blant disse var Harry Styles, den tidligere One Direction-stjernen som nå har blitt soloartist. Han ankom i en delvis gjennomsiktig bluse, med perleanheng i det ene øret og høye hæler.

GUCCI-GUTTER: Harry Styles er en svoren Gucci-fan, også denne kvelden. Her med Guccis kreative direktør Alessandro Michele. Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Skuespiller Ezra Miller, kjent fra filmene Justice League og Fantastic Beasts, er ikke uvant med å få oppmerksomhet for antrekkene på rød løper. I natt gikk han for en optisk illusjon med en maske og flere sett med øyne malt i ansiktet.

IØYNEFALLENDE: Ezra Millers ansikt fikk mange til å blunke to og tre ganger. I tillegg gikk han for dress med slep og diamanter flankerte hoftepartiet. Foto: ANGELA WEISS / AFP

Skuespiller Billy Porter lot seg bære inn på den røde løperen av seks menn, før han helt faktisk slo ut med vingene og flagret over matten.

via GIPHY

LITT EKSTRA: Billy Porter vet å gjøre en entre.

Kim kom i nakenkjole

Kim Kardashian har tidligere sjokkert på Met-utdelingen. Som oppvarming til årets galla delte hun bilder på sin Instagram hvor hun kommenterte tidligere antrekk.

Der skrev realitystjernen blant annet at hun hadde slitt med selvtilliten etter den velkjente rose-kjolen hun hadde på sitt første Met-ball.

Skjermdump: @KimKardashian på Instagram

– Jeg var Kanyes plus one og så nervøs! Jeg kjente ingen og jeg er sikker på at ingen ville ha meg der, haha. Jeg ordnet min egen leppestift og fargen var helt feil Jeg gikk hjem og gråt av usikkerhet, men nå er dette blitt min favorittlook, skrev hun på Instagram om kjolen i 2013.

I år møtte Kim igjen opp på den røde løperen med store deler av familien - tilsynelatende mer selvsikker enn noensinne.

NESTEN HELE SLEKTA: Kris Jenners kjæreste Corey Gamble (fr.v.), Kris Jenner, Kim Kardashian, Kanye West, Kendall Jenner, Kylie Jenner og kjæresten Travis Scott på den rosa løperen i New York. Foto: Charles Sykes/Invision/AP

Kim bar Thierry Mugler og kommenterte antrekket til E! News på den røde løperen:

FULL AV SELVTILLIT: Kim Kardashian i årets Met galla-antrekk.

–Hans visjon var meg som en California-jente som kommer opp av havet, inn på den røde løperen, våt, dryppende, det er kveldens vibber, sa Kardashian.

DRYPPENDE VÅT: Målet med kjolen var at Kardashian skulle se ut som hun nettopp hadde kommet opp av havet. Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue/AFP

Katy Perry kom som lysekrone - endte som nattmat

Det skulle mye til å synes på den rosa løperen, men Katy Perry sørget for sin del for å ha ekstra godt lys. Hun var nemlig kledd som en lysekrone.

LYSTE OPP: Kanskje er det Sias låt Chandelier som inspirerte Katy Perrys lysende antrekk? Foto: Scanpix

Flere mente antrekket hennes kunne minne om Lumiere fra den kjente og kjære Disney-filmen Skjønnheten og Udyret.

Det var imidlertid ikke hennes eneste antrekk denne kvelden. Man skulle tro at det fristet å skifte inn i noe mer behagelig etter å ha tatt av lysekronen, men den gang ei. På etterfesten dukket Katy Perry opp som en hamburger.

Skjermdump: @RitaOra Instagram

En annen som utvilsomt hadde hentet inspirasjon fra Disney var den amerikanske sangeren og skuespilleren Zendaya, som selv fikk sitt gjennombrudd i Disney-serien Shake it up.

ASKEPOTT: Sangeren Zendaya møtte på rød løper i denne kjolen fra Tommy Hilfiger. Foto: Jamie McCarthy/Getty Images/AFP

De onde stesøstrene?

Modell Kendall og søster og makeup-mogul Kylie Jenner har med årene blitt fast inventar på Met-gallaen.

HENTET OGSÅ DISNEY-INSPIRASJON: Kylie og Kendall Jenner. Foto: Neilson Barnard/Getty Images/AFP

I år hintet Kendall på sin Instagram-konto til at søskenduoen hentet sin inspirasjon fra de onde stesøstrene i nettopp Askepott-filmen.

De ovennevnte stjernene var imidlertid ikke de eneste som tok oppmerksomhet under nattens store begivenhet. Se flere bilder av de elleville antrekkene under:

Cara Delevingne Foto: NTB Scanpix

Celine Dion Foto: NTB Scanpix

Jennifer Lopez Foto: NTB Scanpix

Priyanka Chopra og Nick Jonas Foto: NTB Scanpix

Bella Hadid Foto: NTB Scanpix

Gwen Stefani Foto: NTB Scanpix

Sophie Turner og Joe Jonas Foto: NTB Scanpix

Gigi Hadid Foto: NTB Scanpix

Winnie Harlow Foto: NTB Scanpix

Naomi Campbell Foto: NTB Scanpix

Katie Holmes Foto: NTB Scanpix

Francois-Henri Pinault og Salma Hayek Foto: NTB Scanpix

Hailee Steinfeld Foto: NTB Scanpix

Emily Ratajkowski Foto: NTB Scanpix

Miley Cyrus Foto: NTB Scanpix

Ashley Olsen og Mary-Kate Olsen Foto: NTB Scanpix

Ryan Murphy Foto: NTB Scanpix

Amber Valletta Foto: NTB Scanpix

Dwyane Wade og Gabrielle Union Foto: NTB Scanpix

Nicki Minaj Foto: NTB Scanpix

Emily Blunt Foto: NTB Scanpix

Robyn Foto: NTB Scanpix

Lili Reinhart Foto: NTB Scanpix

Cardi B fikk hjelp med kjolen av flere menn opp den røde løperen Foto: NTB Scanpix

Cardi B Foto: NTB Scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.