Da fitnessmodell og personlig trener Lene Hansen lørdag ettermiddag trente på SATS Langnes, ble hun bedt om å kle på seg, skriver Nordlys.

På sin åpne Facebook-side skriver hun at hun var der for å trene beina.

- Jeg hadde bare sportstopp under jakka og ettersom jakka både ble klam og for trang til å kjøre øvelser i. Så da forsvant den, og jeg trente i en blå sportstopp, skriver Hansen.

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Nordlys, men forteller videre på sin Facebook-side:

- Vi som trener på SATS Langnes vet hvor varmt det er. Det gikk ikke lang tid før resepsjonisten kom bort til meg og sa det var ei som var brydd over at jeg trente i bare sports-BH, og at jeg måtte kle på meg.

- Kanskje det provoserer

Hansen skriver at det var et fåtall andre jenter der, hvor den ene av dem gikk kledd i såkalte hotpants - en kort og tight shorts.

- Hun fikk ikke beskjed om å kle på seg. Er det faktisk slik at mage/korsrygg er mer ulovlig enn å trene i kjempekort hotpants? Det er en interessant debatt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Kroppen min tror jeg nok er mer interessant for spesielt interesserte. Langt fra alle synes det er attraktivt å ha så mye muskulatur og lite underhudsfett med blodårer både her og der. Men det provoserer vel kanskje når slike «stikke-seg-frem»-vesener som meg trener slik.

Hansen får mye støtte fra andre som kommenterer statusen.

- Seksualisering

En som derimot ikke er enig i at man bør kunne trene i lite klær, er Kari Jaquesson. Hun er en velkjent norsk aerobicinstruktør, journalist og TV-personlighet, og driver sin egen blogg.

Jaquesson skriver blant annet i en kommentar til Lene Hansen at man må kunne kle seg som man vil i private sfærer, men at når man kler seg såpass minimalt er det ikke av funksjonelle årsaker.

- Er målet å trekke oppmerksomhet til seg selv som kjønn? Ja, det er det grunn til å anta at man ønsker ved å eksponere mesteparten av kroppen avkledd. Igjen - ikke noe i veien med det i private sfærer, men på et treningssenter blir det en seksualisering av atmosfæren.

- Ønsker man det? Vi er omringet og bombarderes av kjønn og kropp overalt, kan ikke treningssenteret der vi skal hente «nye krefter» være fritt for dette?

Jaquesson påpeker også at det ser ut til at det er flere kvinner enn menn som velger å være lettkledd på treningssentre.

- Om man spør om hvorfor noen kler seg med så lite vil de antagelig svare «jeg føler meg mer vel». Hva betyr det? Kvinner er vel ikke så ekstremt mye varmere enn menn? Du vil neppe se mange menn med shortser som viser halve rumpa ved markløft eller med bare mager. Kvinner får i det minste være ærlige.

- Men det er helheten i atmosfæren og miljøet som er viktigst. Og hygiene, naturligvis, tøyet skal også fange opp svette.

Burde ha felles kleskoder

Hun mener det ville vært en fordel dersom treningssentrene hadde felles kleskoder for hva man kan ha på seg. Jaquesson skriver at hun synes denne burde vært å dekke til torso - magen - samt bein til midtre del av låret.

- Det vil gi en visuell atmosfære som vil bekomme alle medlemmene, mener hun.

- Kan forstå det

Hansen skriver at hun personlig ikke har tid til å følge med på hva andre har på seg på treningssenteret.

- Jeg kan likevel forstå at dette desverre kan være med på å gjøre dørstokken veldig mye høyere for mange av brukerne.

- Men, i dette tilfellet, med lite folk på senteret - mesteparten kjentfolk - og det nettopp er ei annen i en «minitiny» hotpants der, så reagerer jeg på hvordan jeg kan være støtende, men ikke hun. Og er det uhygienisk så er det heller ikke jeg som er mest uhygienisk av oss to.

Støtende

Daglig leder ved Sats Langnes, Grete Fremnesvik, sier treningssenteret har trivselsregler som også inneholder retningslinjer for påkledning.

Her heter det "bar overkropp eller bekledning som kan virke støtende på andre, er ikke tillatt".

- Må dere ofte si fra til kundene deres om påkledning?

- Det er veldig sjelden.

Les flere saker fra Nordlys her.