Gå til sidens hovedinnhold

Vår Staude ute av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»

Programlederen kjente på ekte frykt under den siste utslagskonkurransen.

Se video – Her ryker Vår Staude rett før semifinalen:

I søndagens episode av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» blir fem deltakere til fire når det skal avgjøres hvem som får fortsette inn i årets semifinale i TV-konkurransen.

Det avgjøres i form av en utslagskonkurranse der kjendisene må memorere en fargekombinasjon for så å hoppe syv meter fra en båt og ut i det kalde vannet. Derfra må de svømme under båten før fargekombinasjonen må gjenskapes på land.

Les også: Her blir programlederen rundlurt av «71 grader nord»-kjendisene

Til slutt er det Vår Staude (54) som må takke for seg, selv om hun gjerne ville vært med videre.

– Jeg følte at jeg hadde mer på lager, og hadde jo kjempelyst til å gå et par turer til, sier hun til Nettavisen.

– Holdt på å klikke for meg

Programlederen legger ikke skjul på at utslagskonkurransen var en utfordring for henne.

– Dette var første gang jeg var skikkelig redd i «71 grader nord». Det å skulle hoppe syv meter ned i svart hav er én ting, men å skulle dykke og svømme under en stor ferge var så skummelt at det holdt på å klikke for meg, minnes hun.

Les også: «Ex on the Beach»-Victoria brøt sitt eget løfte bare timer inn i innspillingen

I tillegg mistet hun dykkebrillene sine i hoppet, og hun fikk derfor ikke svømt under båten. I stedet måtte 54-åringen svømme rundt, noe hun tapte mye tid på. Da det til slutt sto likt mellom henne og Fay Wildhagen (27) på memoreringen, tapte hun fordi det var hun som brukte lengst tid totalt sett.

Selv tror ikke Staude at utfallet hadde blitt noe annerledes hvis hun ikke hadde mistet brillene.

– Jeg hadde i løpet av to sekunder glemt både farger og rekkefølge, så her kunne egentlig alt skje. Jeg er utrolig imponert over de som klarte å svømme under den båten. Så når det ble sånn, så var det helt riktig for meg å ta tapet med fatning og reise hjem – god og mett og veldig glad for alt jeg hadde fått være med på, sier den populære programlederen.

Fornøyd med egen innsats

Staude har imponert i årets sesong av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis», og vist at hun har hatt god peiling på både turliv, kart og kompass. Hun har likevel hele veien vært forberedt på at turen kunne ta slutt også for henne.

– Det er jo sånn at utslagskonkurransene avgjør veldig mye i «71 grader nord», og da var jeg forberedt på at eventyret kunne ta slutt når som helst, sier hun, og legger til at hun er godt fornøyd med egen innsats i «Norges vakreste eventyr».

– Jeg er superglad for at jeg kom meg helt til 69 grader nord, og for å ha fått være med på så mange episoder i et fantastisk TV-program der det handler om naturopplevelser, samarbeid, samhold, vennskap og mestring, og ikke om konflikt og drama, sier den utslåtte deltakeren til Nettavisen.

Les også: Bianca Ingrosso bekrefter brudd – igjen

Videre legger hun til at målet med deltakelsen var nettopp naturopplevelsene, ikke nødvendigvis å vinne.

– Jeg elsker å være på tur, elsker å være i naturen, klatre i fjell, gå langt og tungt, bære, leve det enkle livet der alt er bra hvis sokkene er tørre og hendene varme. I «71 grader nord» er den ene turen mer spektakulær enn den neste, og dette har jeg sittet hjemme og misunt heldiggrisene som har vært med. Det var enda bedre enn jeg hadde drømt om, sier hun.

Slet i stykker fingertuppene

I ettertid av innspillingen sitter 54-åringen igjen med mange gode minner fra turen.

Hun trekker frem overnattingen på Blåskredtind i Troms som et absolutt høydepunkt, der hun og de andre deltakerne sov under åpen himmel på en fjellhylle flere hundre meter over havet. I tillegg beskriver hun Hamarøy og Hamarøyskaftet som «helt rått», og legger ikke skjul på at hun kommer til å reise tilbake til flere av stedene de besøkte.

– Og selvsagt alle de fine samtalene og morsomme øyeblikkene med Iselin, med Fay og Astrid – tre nydelige damer som jeg er blitt veldig glad i, fastslår Vår Staude.

Da hun kom hjem var det første hun gjorde å gi ektemannen Knut og sønnen Kasper en lang klem.

– Også drakk jeg livets brus, Pepsi Max, og spise ostepop.

Deretter fulgte stell av mildt sagt slitne og såre fingertupper.

– De ble ikke seg selv før et halvt år senere, sier Staude.