«Hvis du aldri ville spist en hund, hvorfor spise lam?»

Det spørsmålet stilte dyrevernsaktivister fra organisasjonen PETA (People for the ethical treatment of animals) alle forbipasserende ved Pitt Street Mall i Sydney onsdag.

LES OGSÅ: Ny Gillette-reklame har startet debatt om menns maskulinitet

Over skiltet hadde de plassert en lekehund på grillen. Lekehunden så imidlertid såpass ekte ut at den skal ha skremt de som gikk forbi, spesielt en skoleklasse med elever som ikke skal ha skjønt at dyret ikke var ekte.

Saken er omtalt av en rekke internasjonale aviser, som Sky News, FOX og australske 9 News.

Aksjonerer før nasjonal grilldag

PETA aksjonerte i forkant av «Australia Day», som er Australias nasjonaldag og feires 26. januar, altså nå på lørdag. Da er det vanlig at mange samles over grillen for å feire dagen med mat og gode venner.

«Alle som blir frastøtt av tanken på å spise hundekjøtt, bør stille spørsmål ved hvorvidt de egentlig har så voldsom medfølelse for andre dyr,» skriver PETA på sine nettsider.

«Hvis man bryr seg om dyr - som de fleste australiere sier de gjør - så bør man bry seg om alle dyr,» skriver PETA på sine nettsider.

Kritikk

Aksjonistene møter hard kritikk på sosiale medier.

En forbipasserende skriver følgende på Twitter:

«PETA har nådd et nytt lavmål med sitt stunt på Martin Place i dag - skremmer barn på skoletur med å grille (en veldig naturtro) hund. Jeg så noen tydelig opprørte barn».

Andre skriver at de synes det er «avskyelig» og «sykt».

En del oppfordrer også PETA til å lære seg å akseptere andres meninger og valg, i stedet for å tvinge egen agende på tilfeldig forbipasserende.

Det er også noen som støtter PETA på sosiale medier.

«Jeg skjønner SÅ GODT at folket er opprørt over å se en falsk grillet hund under PETA-aksjonen i Sydney. Det er så hjerteskjærende å være vitne til at et så søtt og kjærlig dyr blir grillet for å bli et unødvendig måltid, stemmer ikke det? skriver en kvinne ironisk, samtidig som hun deler et bilde av en grillet gris.