Gå til sidens hovedinnhold

Vegard Harm kollapser på vei opp Rampestreken

Lørdagens episode av «Kompani Lauritzen» blir heftig.

Se den dramatiske videoen her:

Det er som vanlig dramatikk i de fleste reality-programmer. Under lørdagens episode av «Kompani Lauritzen» på TV 2, er det ikke noe unntak. Det blir tøft for flere av rekruttene da de går gjennom den største utfordringen hittil i programmet.

Dagen til rekruttene begynner med at alle får utdelt èn liten sjokoladebit, eller nærmere sagt en bit med «Smil». Det er alt de får å spise gjennom hele dagen, som er fylt med krevende utfordringer.

Det viser seg at denne lille biten med sjokolade ikke var nok for influenceren og TV-personligheten, Vegard Harm. På vei opp til Rampestreken, besvimer han.

Bernt Hulsker blir intervjuet og i bakgrunnen kan man se at Harm bikke om. De andre deltakerne strømmer til sammen med fenriken. Han får instruksjoner på å puste og blir etterhvert lagt i stabilt sideleie.

Det hele skjedde da han og TV 2-profil Siri Avlesen-Østli som han er på lag med bestemmer seg for å ta en pause før de fortsetter videre oppover. De stopper opp sammen med noen av de andre deltakerne, og tar en pust i bakken. Dessverre blir dette en litt mer dramatisk pause enn de hadde sett for seg.

Les også: Siri Avlesen-Østli (36) trente målrettet før «Kompani Lauritzen»: - Mannen min tok på seg en fenrikrolle

Harm forteller til Nettavisen at han kjente varslene på forhånd.

- Ja, det var mange varsler på at nå er det like før det går gæli. Jeg var helt død i kroppen. Jeg følte meg jævlig susete og alt var veldig tåkete egentlig, sier Harm.

- Følte du deg ivaretatt?

- Når du kommer til deg selv igjen og fenriken holder hodet ditt, snakker rolig til deg og gir deg litt sjokolade og cola, ja da føler man seg meget ivaretatt.

Han forteller at han ikke angrer på at han pushet seg selv så hardt som han gjorde.

-Jeg angrer ikke på at jeg pushet meg i det hele tatt. Men skuffelsen var stor og jeg ble forbanna og lei meg. Husker jeg tenkte at jeg fortjener faen ikke noe pizza og øl, avslutter Harm.

-Kan risikere at noen av de går i bakken

- For at de skal kunne kjenne litt på kjellertrappa, tror jeg at det for enkelte å være uten mat, de vet ikke hva som skjer, de blir kjørt beinhardt gjennom hele døgnet. Det er klart at vi kan risikere at noen av de går i bakken. Vi kan kalle det et lite helvetets-døgn. Det blir spennende å se hvordan de reagerer, sier programleder og tidligere topp-syklist Dag Otto Lauritzen, før øvelsen setter i gang.

Det viser seg til syvende og sist av Lauritzen hadde smertelig rett, og denne gangen var det Harm som gikk i bakken under det lille helvetetsdøgnet til Lauritzen.

Les også: Fenriken fra «Kompani Lauritzen»: Slik er han på hjemmebane

Den største utfordringen hittil

Øvelsen de skal gjennom kalles «Hurramegrundt». Den går ut på at de ikke får noe informasjon underveis. De skal gjennom flere utfordringer som svømming og hinderløype - og til slutt skal de gå opp Rampestreken, hvor det går galt for Harm.

Rampestreken er et spektakulært utkikkspunkt på Romsdalstrappa. Herfra kan man se utover Åndalsnes, Romsdalsalpene og Romsdalsfjorden. «Øvelse Rampestreken» er rekruttperiodens finale. Punktet de skal nå er et utkikkspunkt 550 meter over havet og er ingen lett match.