Under årets sesong av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» ble en kanskje noe usannsynlig trio dannet. Komiker og TV-profil Vegard Ylvisåker (43), bryter Fritz Aanes (44) og tidligere «Ex on the Beach»-deltaker Cristian Brennhovd (23) fant fort tonen i løpet av TV-konkurransen.

Etter at de havnet på samme lag i TV-programmet tok det ikke lang tid før Line Andersen (49) døpte dem til «Team testo», noe 43-åringen synes var gøy.

– For meg, som den lille spirrevippen som jeg er, så var det veldig kult å komme inn i gjeng som heter «Team testo». Jeg føler jeg er på lånt tid, sier Ylvisåker til Nettavisen.

Les også: Vant «71 grader nord»: Knakk sammen på målstreken

Til tross for at de tre kompisene lever nokså forskjellige liv, har de likevel klart å holde kontakten etter friluftseventyret tok slutt. Men med hektiske familie- og arbeidsliv er det ikke alltid like lett for trioen å samles.

– Ikke veldig sannsynlig

– Vi holder kontakten hele tiden, men vi henger ikke hele tiden nå, sier Ylvisåker til Nettavisen.

Ifølge Aanes foregår mye av kontakten på meldinger, og når det er tid så møtes de gjerne og finner på noe sprell.

– I dag er vi tre kompiser som møtes av og til når vi har tid. Både jeg og Vegard har familie, så det er litt begrenset hvor mye vi kan henge på fritiden, sier Aanes.

Som nevnt ble trioen godt kjent med hverandre gjennom TV-programmet, og Ylvisåker legger ikke skjul på at han ble litt overrasket at han kom så godt overens med Brennhovd og Aanes. Men han synes det er stas at de har blitt en kompisgjeng.

– Vi kommer fra helt forskjellige steder, og den trioen var ikke så veldig sannsynlig. Men når vi er sammen så merker vi at det glir greit i gruppa, sier 43-åringen.

– Tar mange dumme valg

Det var spesielt uventet for både Ylvisåker og Brennhovd at de skulle komme så godt overens. Realityprofilen, som er 20 år yngre enn Ylvisåker, trodde opprinnelig at de ikke ville ha noe til felles.

Men det er nettopp ulikheten og ubalansen i gruppen som Ylvisåker synes er veldig gøy. Han og Aanes er jevnaldrende og har begge familier, mens Brennhovd er yngre og lever en annen livsstil enn de andre.

Les også: Cristian Brennhovd om det nye imaget: Mener skandaleserien ikke vil ødelegge

– Cristian tar så mange dumme valg, og det er jo veldig gøy å gi han beskjed om det, ler Ylvisåker og fortetter:

– Men samtidig er han mer kløktig enn man skulle tro, ut ifra den stereotypen som han har blitt plassert inn i.

Brennhovd har tidligere fortalt til Nettavisen at han ikke var forberedt på det nære vennskapet mellom han og 43-åringen. Duoen har blant annet tullet om at Ylvisåker nærmest har blitt en farsfigur for han.

– Jeg vil bli som Vegard når jeg bli voksen, han lever det livet jeg har lyst til å leve om et par år, uttalte Brennhovd da.

Tviler på løftet

Brennhovd har nå planer om å gjøre noen endringer i livet sitt, nå som han har lagt «Ex on the Beach»-perioden bak seg. Han har tidligere sagt til Nettavisen at han er helt ferdig med «skandaleprogrammet», men han deltok likevel i årets sesong av «Ex on the Beach».

Nylig sa Brennhovd i podkasten «Chit Chat med Helle» at han skal legge om livsstilen sin og kutte ut enkelte ting fra det «gamle» realitylivet sitt. Det løftet er Ylvisåker spent på om 23-åringen klarer å holde seg til.

Les også: Vegard Ylvisåker om vennskapet til «Ex on the Beach»-Cristian: – Han er sønnen min

– Jeg tror kanskje vi må være veldig aktive på han hvis vi skal faktisk få han til å gjennomføre denne livsstilsforandringen. Han har en tendens til å skli ut i den smørjen igjen, sier Ylvisåker.

Både Vegard Ylvisåker og Fritz Aanes var på premierefesten til høstens sesong av «Ex on the Beach». Det ble en opplevelse utenom det vanlige for Ylvisåker:

Det er ingen tvil om at 23-åringen ser opp til Ylvisåker, og komikeren tror ikke det er usannsynlig at Brennhovd har latt seg inspirere av han.

– Jeg tror han er såpass kvikk at han skjønner at han har ting å lære av andre mennesker. Jeg tror han tar til seg ting fra folk han ser opp til.