Det er ingen tvil om at Hollywood kryr av vakre mennesker, og gjennom 30 år har People Magazine en årlig kåring av den kjekkeste mannen i Hollywood-sfæren med prisen «Sexiest Man Alive».

Prisen har møtt sterk motstand for at den er for kroppsfokusert, og de siste årene har magasinet fått kritikk for at det er langt flere hvite menn enn fargede som har vunnet prisen.

Les også: Raser mot fansens kommentarer: - Ville aldri skjedd hvis vi var menn

Tidligere vinnere av den omdiskuterte prisen er blant annet Idris Elba (49), David Beckham (46) og George Clooney (60).

Nå er årets vinner utpekt, og det er Marvel-skuespilleren Paul Rudd (52) som har blitt stemplet som den mest sexy mannen i live. Han overtar brannfakkelen etter fjorårets vinner, Michael B. Jordan (34).

- Vennene mine kommer til å gjøre narr

For hvorvidt magasinet valgte riktig mann, er han litt i tvil om. Den ydmyke skuespilleren mener at det finnes mange andre gode kandidater som burde fått prisen før han.

Det er nemlig gjev konkurranse om sexy-prisen, og ryktene svirret lenge om at prisens vinner ville bli selveste «Captain America»-skuespilleren Chris Evans (40), som Rudd klarte å danke ut.

– Hvis noen skal slå Chris Evans som den mest sexy mannen i live, er Paul Rudd den eneste som fortjener det, skriver en på Twitter.

Hvis noen skulle stusse over hvorfor nettopp han stakk av med prisen, er Rudd faktisk enig i det.

– Jeg har bevissthet nok til å skjønne at når folk hører at jeg ble plukket ut, ville de si «hva?», forteller Rudd til magasinet, og understreker at det ikke er en form for falsk ydmykhet.

Han legger likevel ikke skjul på at det er litt stas å motta prisen, men han regner også med at vennene hans kommer til å gjøre mye narr av han. Det samme ville han også gjort, avslører skuespilleren.

– Jeg kommer til å eie denne prisen, sier Rudd. Kanskje jeg skal lage visittkort med den nye tittelen.

Les også: Forbannelse over Baldwin-settet: Nok en person skadd

Rudd har vært lykkelig gift i 18 år med kona Julie (53), som han har barna Jack (17) og Darby (12) med. Det var kona som først fikk høre nyheten om prisen fra Rudd.

– Hun var litt forvirret først. Men etter litt fnising, sa hun at de hadde valgt riktig mann, sier Rudd. Men om kona var helt ærlig med han, er han ikke helt sikker på.

- Absolutt mest sexy

Rudd har spilt i en rekke kjente filmer, men ofte i mindre roller. Det var ikke før i 2015 at han ble verdenskjent i rollen som Scott Lang i Marvel-filmen «Ant-Man». Selv om han måtte ta til takke med mindre TV-serie roller og biroller på midten av 2000-tallet, har han spilt i to store 90-talls klassikere, «Romeo + Juliet» og «Clueless», i roller som rike kjekkaser.

Flere på sosiale medier mener kjekkas-prisen gikk til riktig person, og at skuespilleren som har gått fra å være en flåsete humorkarakter i rollen som Phoebe Buffays kjæreste Mike Hannigan i den populære TV-serien «Friends», til å bli en muskuløs action skuespiller i Marvel-universet har gjort seg fortjent til oppmerksomheten.

Sistnevnte filmrollen har bidratt til sexy-stempelet hans, og den imponerende fysikken til 52-åringen gjør at mange har siklet over skuespilleren de siste årene.

– Jeg har vært forelsket i Paul Rudd siden 1995, så han fortjente absolutt å vinne, skriver en annen Twitter-bruker.

Les også: Spekulasjonene herjer. Dette svarer hun

En annen bruker skriver at det er en selvfølge at Paul Rudd kalles sexy, men at det er vanskelig å velge hvilket øyeblikk han er mest sexy.

Siden hans skuespillerdebut på 90-tallet og frem til nå, har et spørsmål lenge stusset fansen: eldes ikke Paul Rudd? For flere virker det åpenbart at 52-åringen har drukket av en ungdomskilde, for det later ikke som at skuespilleren blir eldre.

Og en bruker på Twitter lurer på om Rudd kan kvalifisere seg til prisen som mest sexy mann i live, ettersom han ikke eldes.

Skuespilleren er kjent for å være selvironisk, jordnær og humoristisk, og nå som han offisielt har fått sexy-stempelet, forventer han å henge med de andre kjekkasene i Hollywood, forteller Rudd med en humoristisk tone.

- Jeg håper at jeg endelig blir invitert på noen av de sexy middagene med George Clooney, Brad Pitt og Michael B. Jordan. Og jeg regner med at jeg kommer til å være på mange yacht-fester.

Les også: Prioriterer «Skal vi danse» over alt annet: – Veldig utfordrende