BERGEN (Nettavisen Livsstil): Det var mye kjærlighet på rød løper under årets Gullruten, blant annet dukket både Kristian Valen og Leo Ajkic opp med sine kjærester - og nye avsløringer.

Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard var også på plass. I kjent stil svarte paret på nye spørsmål rundt aldersforskjellen på 13 år, et tema de begge er klare for å legge bak seg.

- Det må være greit å velge den man elsker, uten at det skal være et problem, sier Kirsebom til Nettavisen.

To år med kommentarer

Det er to år siden Kirsebom og Pilgaard fortalte at de hadde blitt kjærester, og ble med det et av Norges heteste, og mest omtalte, kjendispar. I to år har de også måttet tåle kommentarer som går på at Kirsebom er 13 år eldre enn Pilgaard.

Under Se og hørs 40-årsfeiring i september, fleipet skuespiller Janne Formo om at Kirsebom kunne vært Pilgaards mor. Kirsebom beskrev det som vondt og ubehagelig, og Formoe har i ettertid bedt om unnskyldning for kommentarene.

Kirsebom understreker at hun setter pris på unnskyldningen fra Formoe, og at hun har lagt det bak seg. Hun er imidlertid lei av å måtte forsvare at hun er sammen med en yngre mann, og får støtte av kjæresten sin.

- Folk skal få velge fritt hvem de vil være smamen med, men det er tydeligvis fortsatt tabu at det er aldersforskjell mellom to som er i et forhold. Men vi kan godt være spydspiss der, og knuse de fordommene, sier Pilgaard.

Mener det er«yesterday's news»

Eyvind Hellstrøm var også på rød løper, hånd i hånd med sin 31 år yngre kjæreste, Anita Rennan.

Hellstrøm og Rennan beskriver aldersforskjellen som «yesterday's news».

- Jeg tenker ikke så mye på det. Når man først er fascinert og glad i noen, spiller det ingen rolle at det er en aldersforskjell, mener Hellstrøm, og fortsetter:

- Vi gidder ikke tenke på aldersforskjell. Det er helt uviktig. All lykke til Petter og Vendela, som har funnet sin måte å ha det fint på - og det har vi også, sier Hellstrøm.

Rennan er helt enig med Hellstrøm:

- Selvfølgelig er du bevisst på det i starten, men så kommer du til et punkt hvor du innser at det ikke handler om aldersforskjell, men om kjærlighet og kjemi. Det handler om å ha det bra sammen.

Kirsebom tror Hellstrøm «slipper billigere unna» fordi det lenge har vært akseptert med aldersforskjell i forhold så lenge det er mannen som er eldst.

- Jeg tror det fortsatt er en sånn greie med at mannen skal være eldre. Jeg har reagert på at det alltid blir fremstilt som negativt når kvinnen er eldre, og det synes jeg er provoserende. Hvorfor skal det være forskjell? Man må kunne elske den man elsker - uansett, sier Kirsebom.

- Helt enig. Og det har du bevist, vennen min, sier Pilgaard og gir kjæresten et kyss.

- Alder er bare et tall

Et siste par som har fått mye oppmerksomhet grunnet stor aldersforskjell, er klarsynte Lilli Bendriss (73) og sin 28 år yngre Shad Tabine (45).

LES OGSÅ: Derfor valgte Lilli Bendriss å gi forholdet en ekstra sjanse

Det var første gang Bendriss hadde med seg kjæresten på rød løper i Bergen, og Tabine så ut til å kose seg under blitslys og spørsmål fra ivrige journalister.

- Det er fantastisk vær, fantastiske folk og jeg er her med en nydelig kvinne, sier Tabine til Nettavisen, og peker på sin kjæreste.

- Vi har det veldig bra sammen, det er fantastisk. Vi er «back on track» og det er nydelig.

Paret bryr seg ikke om aldersforskjellen.

- Jeg er 45 år, men det mange ikke vet er at 45 marokkanske år, er 90 norske, ler Tabine.

- Alder er bare et tall. Alt handler om hvordan du er som person, sier Bendriss.