Onsdagen kveld kjempet Tore Petterson, Linni Meister, Leif-Einar Lothe og Vendela Kirsebom om den siste semifinaleplassen etter at Ida Gran vant matkonkurransen.

Fra før av var Petter Pilgaard allerede klar for semifinalen.

Da hinderløypa var unnagjort, var det klart at det var Vendela som kom sist, mens det mellom Linni Meister og Lothepus var utrolig tett. Til slutt gikk Leif-Einar Lothe av med seieren.

Finaleheatet består da altså av Ida, Lothepus og Petter.

Lothepus viste seg nok en gang som en gentleman i kveldens «Farmen Kjendis» da han lånte Vendela separatoren slik at hun fikk laget fløte.

Lothe tro til

- Jeg måtte bare hjelpe, jeg tenker ikke noe mer over det, sa Leif-Einar Lothe som tidligere har kalt Vendela Guds gave til både dyr og mennesker.

- Lothe er helt fantastisk, en fantastisk mann. Jeg er veldig glad i ham, sier Vendela Kirsebom til Nettavisen. Men det er én person som hun virkelig har fått respekt for på «Farmen Kjendis». Og det er karen som brant seg kraftig i en tidligere episode av «Farmen».

- Det var ikke det at jeg hadde så mange formeninger om Petter Pilgaard på forhånd, men han gjorde et uutslettelig inntrykk på meg. Hans livsglede er bare utrolig, sier Vendela Kirsebom til Nettavisen.

Men «het flørt», som Se og Hør skrev på front tirsdag, er å trekke den litt for langt. Vendela fylte nylig 50 år og en av gjestene var Petter Pilgaard.

Det gikk verken spesielt bra i matkonkurransen eller i hinderløypen. Det skyldtes rett og slett at hun ble for engstelig.

- Redd for de glatte stokkene

- Jeg var litt redd rett og slett. Jeg var redd for de rullende stokkene. Og så fort du faller og du må svømme, så taper du tid. Men jeg gjorde så godt jeg kunne, sier hun til Nettavisen.

Vendela Kirsebom er ellers strålende fornøyd med sine seks uker inne på «Farmen». Da hun røk ut onsdag, var det på en måte tungt, men hun var likevel ikke lei seg.

- Jeg hadde en fantastisk opplevelse. Jeg trivdes utrolig godt med en gang jeg kom dit, det var befriende å være på en bondegård, forteller hun.

Vendela Kirsebom sto ofte opp klokken 05, noe Tore Petterson bemerket da han fortalte Nettavisen at han var forbannet hvordan han var blitt fremstilt.

- Å være på «Farmen» var utrolig mye jobb. Jeg melket kuer minst to ganger om dagen, i seks uker, og det ser du ikke på TV i det hele tatt. Dette kom i tillegg til ukesoppdragene. Samtidig var oppholdet litt leirskoleaktig.

- Og du var så sliten på kveldene at det spilte ingen rolle hvor du la deg. Når du ikke har familien din, var det en god følelse å ha de andre rundt seg, sier hun.

Gjorde opp med Linni

Til tross for denne godfølelsen, havnet hun i krangel med Linni Meister.

- Det der fortjente jeg f... ikke, sa en rasende Meister.

- Linni og jeg er kjempegode venner, jeg synes hun er en knalldame. Det ble en misforståelse og hun tok det mer seriøst enn jeg gjorde. Det var over veldig fort, sier Vendela til Nettavisen,.

Seerne har imidlertid fått med seg at Vendela har fått øynene opp for kjøttproduksjon.

Det har blant annet ført til at hun skal holde flere foredrag for bønder fremover.

- Det har vært overveldende med så mange tilbakemeldinger. Det gjør noe med selvfølelse og selvtillit, og det har åpnet nye muligheter i livet mitt som ikke var der tidligere, sier Vendela Kirsebom til Nettavisen.