At deltakelse i et TV-program kan være starten på nye, kanskje uventede vennskap blant kjendiser, er ikke noe nytt.

Tidligere i år var milliardærdatter Emilie Stordalen (30) og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (29) begge å se i TV 2s «Kompani Lauritzen», der Mehl stakk av med seieren og samtidig ble den aller første kvinnelige vinneren.

I ettertid har flere av deltakerne tilbrakt tid sammen, blant andre artist Daniel Kvammen (34) og komiker Espen Lervaag (44), men de er ikke de eneste som fortsatt har kontakt.

Les også: Avslører uventet vennskap etter TV-innspilling

Også Mehl og Stordalen har blitt gode venner, noe man blant annet tydelig kommer fram i kommentarfeltene deres i sosiale medier. Da Nettavisen møtte justis- og beredskapsministeren på premierefesten til «Ikke lov å le på hytta» torsdag kveld delte hun noen detaljer om vennskapet.

– Varmt medmenneske

Da Mehl satt på toget til Åndalsnes i fjor høst i påvente av TV-innspillingen, kjente hun ikke mye til Stordalen personlig.

Men selv om de to var plassert langt fra hverandre på toget skulle det ikke ta lang tid før de fikk muligheten til å bli bedre kjent, forteller hun til Nettavisen.

– Vi møttes i gjørma på «Kompani Lauritzen», sier justis- og beredskapsminister spøkefullt og legger til:

– Vi brøt ikke isen før vi sto der i uniformer og med bøttehjelm på, og var nødt til å samarbeide.

Les også: Emilie Enger Mehl om kritikken: – Må dra litt på smilebåndet

Vennskapet fikk videre bein å gå på ettersom kvinnene havnet på samme rom og lå i køyesenger ovenfor hverandre. Da var det umulig å ikke la skravla gå.

Kveldspraten på militærbrakken ble viktig for justisministeren og Stordalen, og hun forteller at hun satte stor pris på samtalene med hotellarvingen.

– Hun er veldig raus, og et varmt medmenneske, sier Mehl om venninnen.

Holdt kontakten

I slutten av april ble justis- og beredskapsministeren kåret til vinneren av den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen», og stakk av med et unikt sverd.

Les også: Slik balanserte hun ministerjobben og «Kompani Lauritzen»

Stordalen røk på sinside tidligere i sesongen, etter å ha slitt med øreproblemer da hun sprakk begge trommehinnene etter en dykkeøvelse.

Men da realityprogrammet var ved veis ende, var derimot ikke det gryende vennskapet mellom de to over.

29-åringen forteller at de har hatt jevnlig kontakt etter TV-innspillingen, og at vennskapet fortsatt er sterkt den dag i dag.

– Hun er en dame jeg ser opp til. Hun er veldig sterk og får til mye, sier statsråden om 30-åringen.