At realityprogrammer består av en god dose dramatikk er det ingen tvil om, og årets sesong av «Farmen kjendis» er intet unntak. Men at deltakelse i et tv-program også kan være starten på nye, kanskje uventede vennskap, er heller ikke usannsynlig.

Denne vinteren har seerne fått være vitne til at flere nye vennskap har formet seg på Steinsjøen gård, men det er et vennskap som har både overrasket og sjarmert «Farmen kjendis»-seerne.

Les også: Munnhoggeri fra første stund: Deltaker trekker seg etter bare to dager

Realityprofil Aleksander Sæterstøl (26) og gamer Aslak Maurstad (30) hadde møtt hverandre én gang før de møtte hverandre på «Farmen kjendis», men det var ikke før de møttes igjen på Steinsjøen gård at vennskapet blomstret.

Motsetningene gjør vennskapet ekstra godt

– Jeg hadde møtt Aleksander én gang før på en fest. Da var han full og snakket om at han hadde lyst til å bli skuespiller. Det er alt jeg husker, så jeg hadde ikke noe inntrykk verken på godt eller vondt før vi møttes igjen på «Farmen», sier Maurstad lattermildt til Nettavisen.

Vennskapet mellom han og Sæterstøl har blitt godt dokumentert på TV-skjermen de siste ukene. De har både sovet i samme seng og delt latterfylte øyeblikk, og den sjarmerende duoen har vist hvor fort et sterkt vennskap kan oppstå.

Les også: «Farmen kjendis»-Malin lekket sitt eget nakenbilde: – To hengepupper og en busk

Likevel innrømmer både Maurstad og Sæterstøl til Nettavisen at det er et vennskap de kanskje er like overrasket over at oppsto selv som det TV-seerne er.

– Vi har ikke så mye til felles på papiret egentlig. Han er jo kjekk, og opptatt av ting som har med «Paradise Hotel» å gjøre, mens jeg er veldig nerd og har en litt nerdete tilnærming til verden. Men begge tar livet ganske uhøytidelig og synes det meste er gøy, sier Maurstad før han legger til:

– Så vi bondet litt på humoren tror jeg. Også er han en veldig hyggelig, snill fyr. Og det setter jeg pris på i folk. Men det er nok litt overvurdert å ha like interesser i vennskap, det er mer viktig at man har litt samme verdigrunnlag.

Sæterstøl ser seg enig i at det er nettopp det at de to er så forskjellig som gjør vennskapet deres ekstra fint, men innrømmer at han ikke hadde trodd de to skulle bli så gode venner som de er blitt.

– Det at vi er så forskjellig gjør at vi digger hverandre. Vi har det så gøy når vi er sammen, og det hadde jeg aldri trodd selv. Men han er utrolig lett å bli kjent med, og en veldig fin og morsom fyr, sier han og legger til:

– Men vi var jo begge veldig nysgjerrig på hverandre, så vi ble jo gode venner veldig fort. Når jeg ikke hadde min kjære der som jeg kunne være med og kose med, så fikk det bli Aslak da.

Ute av «Farmen kjendis»

Søndag kveld splittes imidlertid duoen når Maurstad må ut i sesongens tredje tvekamp, etter å ha blitt valgt til andrekjempe av gründer Ørnulf Høyer (65).

Les også: Slår tilbake mot «mannssjåvinist»-anklagene: – Jeg må le

Som andrekjempe er det Maurstad som har privilegiet om å velge gren, hvor valget til slutt havnet på øksekast. Men selv med flere timer øvelse i bagasjen, og en svært spennende tvekamp, holdt det ikke for Maurstad.

Med stillingen 6–3 i fordel Høyer, ble tvekampen det siste Maurstad fikk gjort på «Farmen kjendis» som må pakke bagen og reise videre til «Torpet».

– Jeg skal ikke skylde på uflaks. Det var veldig nære, men det var ikke nære nok, sier Maurstad til Nettavisen, og understreker at han ikke angrer på valg av gren:

– Det var den grenen jeg hadde øvd veldig mye mer på enn alt annet, så det var helt klart den grenen jeg hadde best sjanse til å vinne i. Mye bedre enn i de logiske grenene, sier han.

Maurstad angrer imidlertid på en ting han ikke gjorde under tvekampen.

– Det eneste som jeg burde ha gjort annerledes er å ha kjent på blinken litt før. For jeg skjønte ikke helt hvorfor øksen falt ned første gang, så jeg burde ha gått og trykket litt på blinken. Den var jo mye hardere enn de gamle trærne jeg hadde øvd på, så var jo det som ble utslagsgivende, sier Maurstad.

Tårevåt avskjed

Det er ingen tvil om at Maurstad har blitt en viktig person for flere inne på gården, i tillegg til Aleksander Sæterstøl. Alle deltakerne, utenom Trond Moi, sier før tvekampen at de ønsker seg Aslak som vinner og tilbake på gården, det er flere tårevåte deltakere som står igjen på gården når Maurstad sier farvel.

– Det er jo veldig koselig at de likte meg, jeg likte jo dem og. Jeg føler jeg kom godt overens med de aller fleste, men det er jo bare noen uker igjen. Men jeg synes jo det var veldig synd å forlate spillet, det var nok det som var mest leit for min del. De andre deltakerne ser jeg jo igjen, sier Maurstad.

Les også: Får kritikk etter tordentale: – Kunne ventet til jeg var ferdig med å gråte

På spørsmål om hvordan det var å forlate den nye kompisen Aleksander Sæterstøl innrømmer han at det var trist.

– Det var nok han jeg tenkte det ville bli mest trist å forlate, sier Maurstad.

Sæterstøl sier til Nettavisen at det var ordentlig kjedelig å måtte se kompisen reise fra gården, og innrømmer at han absolutt ikke hadde sett for seg det utfallet av søndagens tvekamp.

– Jeg hadde blitt og er ekstremt glad i Aslak, så det var skikkelig kjedelig. Jeg var så sikker på at han skulle klare det. De neste dagene ble veldig kjipe, for det var jo ikke sånn det skulle bli, sier Sæterstøl.

– Hadde jeg visst at han var så dårlig til å kaste øks hadde jeg tatt den kampen for han, legger han til lattermildt.