I et eksklusivt video-intervju med Nettavisen får ikke Brolin skrytt nok av den norske filmen «Verdens verste menneske» og dens kvinnelige hovedrolleinnehaver Renate Reinsve (34).

– Jeg så nylig denne filmen som er laget i Norge. Den var helt utrolig! Jeg møtte skuespilleren på Oscar-utdelingen. Jeg ble helt satt ut og tenkte: «Herregud, det er jo deg!». Kona og jeg var helt satt og tenkte «wow». Hun er helt utrolig. Filmen var genialt konstruert, sier han entusiastisk fra utehuset sitt.

Se «The Goonies»-stjernen hylle dopscenen under:


Skryter av dopscene

Han mener filmen er teknisk briljant.

– For meg utspilte den seg først som en dokumentar og til slutt blir man dratt inn i deres univers. For eksempel når de frøs bildet i handlingen. Symbolsk var dette et genialt trekk.

Det er særlig en scene Brolin og kona satte ble ekstra satt ut av, forteller han i intervjuet.

– Scenen der de dopet seg på sopp var helt fantastisk! Filmen opplevdes veldig personlig. Samtidig virket den ikke selvsentrert. Den opplevdes veldig inkluderende, sier han.

Blir fortsatt gjenkjent på gata

Det er hele 37 år siden Brolin spilte en av hovedrollene i 80-tallsklassikeren «The Goonies», skrevet og produsert av Steven Spielberg.

Han var kun 17 år gammel da han ble castet i rollen som den tøffe highschool-eleven Brandon «Brand» Walsh som sammen med resten av vennegjengen legger ut på en skattejakt for å redde småbyen de bor i.

Brolin blir fortsatt gjenkjent på gata på grunn av denne rollen. Han ser tilbake på filmdebuten med stolthet.

Les også: Spellemann-skandalene: Overraskende klining, rasismeanklager og nakensjokk

– «The Goonies» var min aller første film. På det tidspunktet forstod jeg nok ikke hvor spesiell hele opplevelsen var. Det har godt nedover med karrieren min siden, spøker han og utdyper:

– Jeg trodde at alle etterfølgende filmer skulle føles som innspillingen av «The Goonies». Hele opplevelsen var veldig fascinerende. Jeg følte meg som et barn på settet. Det var så gøy. Når jeg gjør andre roller forsøker jeg å få frem den barnslige siden ved meg. Jeg leter etter historier og fortellinger som er minst like minneverdige som «The Goonies».

Fronter ny western

De senere årene har han gjort seg svært bemerket i storfilmer som «Grindhouse», «Men in Black 3», «Dune» og «No Country for Old Men».

Nå er den amerikanske skuespilleren aktuell i den nye Amazon-westernserien «Outer Range» et prosjekt han også har produsert.

54-åringen mener serien er ulikt alt annet som er gjort i denne sjangeren.

– Serien ble ikke laget som følge av andre suksesser. De siste 15-årene har jeg vært heldig som har jobbet med dyktige filmskapere som Coen-brødrene. De har utfordret konvensjoner. Jeg elsker å være rundt disse folkene. De er ikke drevet av suksess. De ønsker kun å gjøre det de driver med. Det jeg liker med denne serien er at den har en annen struktur enn serier og filmer flest.

Les også: Avføring, avkuttet finger og rusproblemer: Deler nye detaljer fra det turbulente forholdet

Han mener det er viktig å ta sjanser.

– Jeg ønsker å frem til folk på en spesiell måte. Om jeg tryner, så får det være. Men da har jeg i alle fall forsøkt, smiler han.