Atle Antonsen (53) gjør comeback som programleder i neste sesong av «Kongen befaler». Det melder VG fredag.

Antonsen trakk seg fra programmet i november, etter at det ble kjent at han hadde blitt politianmeldt for hatefulle ytringer. Siden har han beklaget ved flere anledninger, og nå kommer han altså tilbake på skjermen – etter fire måneder.

– På generelt grunnlag er vi ikke tilhengere av å kansellere innhold, sier kommunikasjonsdirektør i Warner Bros. Discovery, Hanne McBride, til avisen om årsaken bak valget.

– Det skal være rom for tilgivelse av folk som har begått feil og bedt om unnskyldning, legger hun til.

Takker vikaren

Bård Ylvisåker steppet inn som programleder i årets sesong, som Antonsen altså ikke har medvirket i, men i neste er det den tidligere programlederen som er på tronen.

– Nå satser vi på å lage en knakende god høstsesong av «Kongen befaler», og maner samtidig til saklighet og omtanke for alle, sier McBride til avisen, og takker Ylvisåker for jobben han har gjort som programleder denne sesongen.

Tidligere fredag ble det kjent at Bård Ylvisåker og broren, Vegard, går til TV 2. McBride ønsker dem lykke til i kanalen.

Anmeldt for rasisme

Antonsen ble i november 2022 anmeldt for hatefulle ytringer etter en hendelse på Bar Boca i Oslo, der han skal ha kommet med rasistiske bemerkninger til samfunnsdebattant, poet og forfatter Sumaya Jirde Ali (26).

Saken ble henlagt av statsadvokaten, før den ble påklaget av antirasistisk senter, og til slutt henlagt av riksadvokaten.

Som følge av dette tok Antonsen på eget initiativ pause fra P4-programmet «Misjonen», og også en «Kongen befaler»-pause. Da han i slutten av januar returnerte til førstnevnte, beklaget han oppførselen sin.

– Jeg har jo skammet meg da, noe voldsomt selvfølgelig, jeg har kjent på skam og skyldfølelse og selvforakt, var blant det han sa i programmet.