De siste dagene har en rekke videoklipp fra det upolitiske humorshowet «Rikets roast», høstet mange kommentarer og likerklikk i sosiale medier.

Forrige uke var det nemlig Erik Follestad som hadde fått den store ære av å bli roastet, og for å motta sin ultimate antihyllest fra en gruppe venner, kolleger og komikere.

Les også: Isfront etter «drøy» Dagbladet-serie: Nekter å komme på pressetreff

Det var blant andre Martha Leivestad, Henriette Steenstrup, Mia Hundvin, Oskar Westerlin, Ole Soo, Dag Sørås, Jonas Kinge Bergland og Jan Tore Kjær som sto for de mange vitsene utover kvelden.

Måtte stenge kommentarfeltet

Søndag kveld tok derimot førstnevnte til sosiale medier der hun forteller at hun har mottatt en god del kritikk og hets for sin roast mot Follestad. Til slutt skal det ha gått så langt at både VGTV og TikTok måtte stenge kommentarfeltet.

– Urgh, jeg har fått en del støgge kommentarer etter roasten av Folle. VGTV på TikTok måtte stenge kommentarfeltet på en video av meg, fordi det gikk for langt med hatkommentarer, skriver Leivestad innledningsvis i til et bilde fra roasten.

Videre utdyper komikeren at hun syntes det er synd at hun ikke får lov å roste på lik linje med de andre komikerne uten å bli utsatt for stygge kommentarer i ettertid.

I tillegg skriver 28-åringen at dette ikke er nytt for henne, og at hun syntes det veldig kjedelig.

Nettavisen har vært i kontakt med Martha Leivestads manager som opplyser at hun ikke har noen ytterligere kommentar enn det som kommer fram i Instagram-innlegget.

Ut mot egne fans

Erik Follestad (33) som selv ble roasted så seg til slutt nødt til å ta et oppgjør med sine egne seere, etter å ha lest hva Leivestad hadde opplevd.

– Hei (stort sett) gutter. Jeg pleier ikke å være seriøs eller ta opp ting på Instagram, men nå synes jeg det er på tide å si noen ord. På torsdag hadde vi roast av meg, og på lørdag ble den sluppet på VGTV. En roast er humor og alt er sagt med glimt i øyet, noe som er ganske langt unna det dere holder på med. I etterkant måtte kommentarfeltene stenges under videoene av Martha, skriver Follestad innledningsvis.

Videre skriver en tydelig opprørt Follestad at han kjenner ekstra på det fordi han føler at det hans egne og «Spårtsklubbens» seere som skriver de stygge kommentarene.

Som nevnt er det ikke første gangen Leivestad sier hun opplever å få slike kommentarer. I innlegget til Follestad forteller han også at det samme skjedd da Leivestad var vikar i «Spårtsklubben».

– Dette skjedde nemlig også da Martha var vikar i Spårtsklubben. Da valgte vi å ikke kommentere det, fordi vi ikke ville legge mer ved på bålet. Jeg angrer på at vi lot det stå usagt, skriver Follestad på Instagram.

Til slutt skriver 33-åringen at han er stor fan av Leivestad og at han flere ganger har ønsket å jobbe med henne, noe som nå har blitt et problem fordi fansen hans ikke slutter å kritisere henne.

Les også: Har tatt forholdet ett steg videre: – Familien min digger Birk

Enorm respons

I kjølvannet av Instagram-innlegget til Leivestad har 28-åringen fått enorm respons og støtte. I skrivende stund har innlegget over 14.000 likerklikk, og i kommentarfeltet har store deler av venner og kolleger lagt igjen støttende kommentarer.

Spårtsklubben-medlem Ida Fladen (37) har også blant annet repostet Leievstads innlegg og skriver følgende på sin egen profil:

– Nå må folk faen meg roe seg kraftig ned! Og dere som fortsatt mener det ikke er noe forskjell i hvordan enkelte ser på og behandler mannlige og kvinnelige komikere / underholdere: Shut The front Door! Nevn én mann som hadde mottatt den type og mengde hets for de samme vitsene?! Vær bedre mennesker, bare vær det, skriver Fladen og legger til Leivestads roast utvilsomt var den beste.

Les også:

Frank Løke og kjæresten, Helén Oterhals, har planer om å gå til Sydpolen sammen i 2024.