- Jeg tenker på henne hver dag. Det har vært vanskelig. Mye følelser, både gråt og latter, sier Marit Stenshorne (45)i et nytt intervju med Se og Hør.

Det er nå gått 9 måneder siden hele Norges kjære idrettsheltinne døde i en forferdelig vannscooter-ulykke.

I etterkant av sorgen forteller Stenshorne til bladet at hun har fått god hjelp av venner og familie, og at hun er opptatt av å snakke om de tingene hun føler. Hun har fortsatt å leve en aktiv hverdag på gården hvor både hun og Vibeke tilbragte mye tid.

– Jeg tenker på henne hver dag. Og savnet er der hele tiden. Hun satte spor, så jeg vil alltid ha henne med meg, sier en tydelig preget Stenshorne til Se og Hør.

Marit Stenshorne var blant dem som rørte en hel nasjon med sin siste hilsen til kjæresten Vibeke under begravelsen.

- Vi to skulle bli gårdskjerringer og leve livet sammen for alltid. Vibeke, du er min kjærlighet, du gjorde meg lykkelig. Takk for at jeg fikk lov til å elske deg, sa hun i kirken.

Bjørgen på startstreken i minneløpet

Skofterud var opptatt av å leve et aktivt liv og klarte å formidle idrettsgleden hun hadde til det norske folk.

Tidligere i år fortalte familien at de skulle arrangere minnerenn for Skofterud, men som den gang måtte avlyses på grunn av mildvær.

Nå har imidlertid Slitu IF i Eidsberg kommune i samarbeid med Vibeke Westbye Skofteruds minnefond igjen gått sammen om et minneløp som går av stabelen 1. mai.

At det er nettopp Slitu IF som er med på å arrangere kan sees på som en gest til langrennsjenta som satte Slitu på kartet.

– I alle disse årene gikk hun for klubben sin, Slitu, selv om det ikke manglet tilbud fra andre. Hun stilte også opp på klubbrenn og aktiviteter her og var en stor inspirasjonskilde for andre i klubben, sa Eidsbergs ordfører Erik Unaas til Nettavisen i forbindelse med begravelsen.

Minneløpet har som mål at alle skal delta og derfor arrangeres terrengløpet med 5, 10 og 20 kilometersdistanser. Marit Bjørgen er blant dem som har meldt at hun skal delta.

Minneløpet kan du følge direkte med Nettavisen Pluss.

– Dagen blir veldig spesiell

Mjøndalsjenta Carina Kristiansen, som driver «Gården bootcamp», er også blant deltakerne i dagens løp. Hun har samlet hele 48 deltakere fra Gården bootcamp, som drar i samlet tropp til Eidsberg 1.mai.

– Skofterud bodde hjemme hos meg på gården i Mjøndalen og var min beste venninne, så denne dagen blir veldig spesiell for meg. Vi ble kjent på skigymnaset og var veldig nære hverandre. Vibeke har hjulpet meg mye. Det er et stort savn og veldig uvirkelig. Det er rart å tenke på at jeg skal i hennes minneløp, sier Kristiansen til Drammens Tidende(bak betalingsmur).

SE OGSÅ: Vibeke Skofterud - slik var ditt liv

Skal videreføre engasjementet

Minnefondet som ble opprettet i idrettsstjernens navn har som mål å videreføre den tidligere langrennsløperens engasjement for fysisk og psykisk helse.

Allerede i august 2018, bare noen uker etter minnefondet ble opprettet, strømmet donasjonene inn.

– Familien er helt målløse over hvor mye penger som har kommet inn, sa familiens talsperson Pål Tømmerhoel til Smaalenenes Avis den gang.