Gå til sidens hovedinnhold

Vil utfordre sjamanen: - Er dette virkelig noe han mener?

Sjamanen Durek Verrett i Stavanger:

Presten som tok initiativ til «The Princess and the Shaman» i Stavanger, lover at sjaman Durek Verrett vil bli utfordret når de møtes i St. Petri kirke.

Mandag kommer «The Princess and the Shaman», det omstridte foredraget til paret prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett, til Stavanger. Ifølge prinsessens manager Carina Carlsen er det ikke mange billetter igjen til arrangementet i St. Petri kirke. Tirsdag meldte Nettavisen Økonomi at arrangementet allerede er utsolgt i Oslo og Fredrikstad.

Arrangementet har fått kritikk fra flere hold for å åpne dørene for sjamanisme og for å utelukke kritiske spørsmål. Ekteparet Alain og Cecilie Fassotte sendte blant annet en klage til menighetsrådet og biskopen om premissene for utleie av St. Petri kirke. Klagen ble avvist.

- Kan sjamanen love helbredelse?

Til Nettavisen Økonomi slår dialogprest Silje Trym Mathiassen, som selv tok initiativet til samtalen, tilbake mot kritikerne.

Les også

Prinsessen og sjamanen

- Noe av kritikken er uberettiget, fordi det hevdes at det ikke vil være rom for kritiske spørsmål. Nettopp ved å ha arrangementet i kirken kan vi være en motvekt og komme med kritiske innvendinger.

- Så du skal stille sjamanen og prinsessen kritiske spørsmål, altså?

- Jeg tenker å stille spørsmål ved dette med makt og hans refleksjoner omkring sin egen posisjon som åndelig veileder. Når det gjelder dette med helbredelse, så har jeg spørsmål omkring dette med lovnader om helbredelse. Er dette virkelig noe han mener? Det stiller jeg meg i så fall kritisk til. Jeg vil også spørre Märtha Louise om hva hun mener om sjamanisme og hvordan hun eventuelt finner mening i det.

Den selvoppnevnte sjamanen Verrett skriver på sin egen hjemmeside at han bruker «gammel åndelig visdom kombinert med tiår med dedikert studie og praksis for å bidra til å bringe suksess, lykke og helbredelse inn i folks liv».

Les også

Vebjørn Selbekk kritiserer sjamanen og Märtha: - Bruker rått det at hun er kongelig

Mer oppmerksomhet enn først antatt

Dialogpresten Mathiassen, som kjenner Märtha Louise personlig, vil åpne med en innledning før foredraget begynner. Hun sier hun søker en åpen holdning til mennesker med en annen tro eller tradisjon, og at hun ønsker å lytte til dem.

Les mer: Nå er sjaman Durek Verrett i Norge

- Det betyr ikke nødvendigvis at jeg er enig i det de står for, men det handler om å lytte til mennesker fra andre tradisjoner. Hva er verdifullt for dem, og hva er deres erfaringer, sier Mathiassen.

Presten sier arrangementet har fått mer medieoppmerksomhet enn hun hadde regnet med, men at hun står i det.

- Jeg har ikke tenkt så mye på dette med at de har blitt et par. Det er ikke temaet for kvelden. Jeg tenker det er mer interessant å høre hva de har å fortelle, sier Mathiassen.

Hun vedgår at hun synes billettprisen på 595 kroner per billett er for høy.

- Jeg synes billettprisen er høy. Men siden det ikke er kirken som inviterer, så kan jeg ikke påvirke det, sier dialogpresten.

Les også: Utsolgt: Norge har sjamanfeber

Kommentarer til denne saken