– Det var aldri et alternativ for meg å fortsette som programleder i det nye formatet, men det er fordi det skal leve videre. Jeg kan ikke se for meg at jeg skulle vært der i et nytt format i 14 sesonger til, sier Triana Iglesias (39) til Nettavisen.

Gjennom 14 sesonger over 12 år har Triana Iglesias ledet det norske publikum gjennom det kontroversielle TV3-programmet «Paradise Hotel». I november kom nyheten om at 39-åringen ikke lenger skulle lede «Paradise Hotel», en jobb hun har hatt siden premieren i 2009. For «Paradise Hotel»-veteranen kom ikke utskiftningen nødvendigvis som lyn fra klar himmel.

Les også: TIX tar over etter Triana Iglesias – blir ny «Paradise»-programleder

– Jeg var veldig klar for det. Jeg kjente at nå må jeg begynne å gjøre ting som er mer i tråd med der hvor jeg er nå, forteller Iglesias.

– Har sterk intuisjon

Da 39-åringen ble mor for første gang i 2020 var hun usikker på om skulle fortsette i programlederrollen, og var innstilt på at hun skulle skiftes ut allerede før sesong 14.

Nyttårsaften 2020 kom Uma til verden som hun har med kjæresten Mikael Gabriel. Om mammarollen sier Iglesias at det er det fineste som har skjedd henne, og legger til at hun legger alt fokus på ettåringen hennes.

– Det er helt vilt, man mister det jo helt for det er så mye kjærlighet.

I tiden før skjebnen til programlederrollen ble bestemt, var Iglesias godt forberedt på at hun ikke var en naturlig del av det nye konseptet.

Les også: Triana Iglesias om den tøffe «Paradise»-kritikken

– Jeg har en sterk intuisjon på sånne ting, så jeg vet når jeg skal videre. Nå som de skal gjøre om alt og det blir utskiftinger, var det på alle måter veldig riktig.

Tror TIX vil forbedre konseptet

I slutten av februar ble det kjent at det er Andreas «TIX» Haukeland (28) som tar over roret for realitykonseptet som nå får helt ny drakt. Haukeland var selv deltaker i «Paradise Hotel» i 2019.

Les mer om de nye endringene i den kommende sesongen av «Paradise» her: Avslører store endringer i «Paradise»

Det kom ikke som et sjokk over hvem som skulle ta over jobben hennes, for Iglesias visste nemlig i god tid hvem som skulle ta over stafettpinnen etter henne. Og hun legger ikke skjul på at TIX var et godt valg.

– All ære til kanalen som har valgt TIX som programleder videre, han er genuint god. Jeg gleder meg skikkelig til å se både hvordan det nye formatet blir og TIX i den rollen, sier 39-åringen til Nettavisen.

Selv om den tidligere «Paradise Hotel»-programlederen ikke hadde stor påvirkningskraft i å finne en erstatter, hadde hun et håp om at kanalen ville velge en som bærer hjertet sitt utenfor kroppen.

– «Paradise Hotel» er underholdning og det er mye ego i programmet for før av, men det er det som gjør det gøy. Da jeg hørte det ble TIX syns jeg det var så riktig. Jeg tror han kommer til å ha med seg hjertet sitt, og komme inn der og faktisk se på urettferdigheter og se når folk ikke har det bra.

Avslører gave til TIX

Alle 14 sesongene har ført til at Iglesias har tilbrakt totalt to og et halvt år i Mexico i jobben som programleder. Det vil merkes at hun ikke lenger skal ta årlige jobbreiser til solfylte Latin-Amerika, og legger ikke skjul på at det blir rart å ikke dra tilbake til det famøse «Paradise»-hotellet.

Det hun vil savne mest fra «Paradise Hotel»-opplevelsen er folkene, men også trehytten ved stranden hun tilbrakte fritiden sin i. Iglesias forteller at hun brukte blant annet fritiden sin på å dekorere trehytten for å gjøre det hjemmekoselig. Hun avslører at det er noe spesielt hun har lagt fra seg i Mexico, og oppfordrer den nye programlederen til å utnytte godene som tilhører.

– Det står en boks på lageret med mine ting fortsatt, med lyslenker og en hengekøye blant annet. Den burde egentlig TIX ta, sier 39-åringen.

Fortsetter i NENT

For Iglesias er «Paradise Hotel» nå et lukket kapittel, men det betyr ikke at hun blir et sjeldent syn på TV-skjermen. En hemmelighetsfull Iglesias forteller at hun har spennende prosjekter i vente, og hun fortsetter samarbeidet med NENT.

– Drømmen min er å lage noe eget. Jeg har en del hjerteprosjekter som jeg har lyst til å sette til liv.

Ordknapp om hva som er i vente, kan hun avsløre at prosjektene er TV-basert, og hun har kommet med konkrete ønsker til kanalen.

– Jeg håper jeg kan fortsette å være programleder, bare ikke for «Paradise Hotel», sier 39-åringen med et smil.

Les også: Brudd for Marius Borg Høiby og Juliane Snekkestad