Etter at popfenomenet Aurora Aksnes (22) slo gjennom som et brak i 2015, ble det brått stille fra den populære 22-åringen i året som fulgte.

Etter over 200 spillejobber i hele verden i 2016, gikk det unge talentet på en smell og måtte avlyse flere konserter. Hun havnet blant annet på sykehus der hun måtte hasteopereres for en blindtarm.

På lørdag gjester Aksnes det populære talkshowet «Skavlan». Der snakker hun ut om det tøffe året, og forteller om den dramatiske sykehusinnleggelsen.

- Ble veldig syk

Til programleder Fredrik Skavlan (52) og artist John Lundvik (36), som er Sveriges bidrag til Eurovision som går av stabalen i mai, forteller 22-åringen om hvordan det hele opplevdes.

Ifølge Akses var 2016 et svært vanskelig år, der hun slet veldig med at alt skulle være perfekt. Hun klarte heller ikke å si nei, noe som endte opp med, som nevnt, over 200 opptredener på ett år.

- Jeg endte opp med å bli veldig syk, også endte jeg opp på sykehus og måtte avlyse de tre siste konsertene i USA, for da måtte jeg operere blindtarmen min, forteller hun.

Men operasjonen viste seg å bli mye mer fredelig enn hun hadde sett for seg, og artisten beskriver det hele som «svært vakkert».

Opererte til sin egen musikk

Aksnes forteller at hun ble operert mens hennes egen musikk spilte i bakgrunnen, og tanken på at legene var inne i magen hennes, samtidig som musikken spilte, synes hun var helt fantastisk.

- Jeg synes organer er veldig vakre, og spurte om jeg kunne få ta med blindtarmen min hjem, sier Aksnes, og samtidig avslører at organer er mye av tema til hennes neste album.

Se klippet øverst i saken!

I dag er heldigvis Aksnes blitt frisk igjen, og er tilbake på scenen for fullt. For tiden er hun svært opptatt med turné i USA med et nytt album. Hun har også flere store prosjekter på gang, og har ikke planer om å slutte å lage musikk med det første.