Se video: Vin Diesel snakker om øyeblikkene fra «Fast & Furious» som har påvirket han mest. Blant annet tapet av kompisen og medskuespiller Paul Walker:

Fredag er det premiere på den niende filmen fra den fartsfylte gjengen i «Fast & Furious», serien som i år fyller 20 år.

I videointervjuer med Nettavisen forteller skuespillerne og regissøren Justin Lin om hva publikum kan forvente seg av den nye filmen, og hvorfor filmene appellerer så bredt. Blant annet kan de love at også denne gangen får vi servert noen av tidenes villeste biljakter og halsbrekkende stunts over hele verden.

Avslører hemmeligheten bak suksessen

– Det er ikke mange filmer «alle» bare må se. Men «Fast & Furious» er definitivt noe som appellerer til alle og enhver. Jeg tror mye av forklaringen ligger i at vi jobber beinhardt. Vi tar ikke suksessen for gitt. Allerede for seks år siden begynte vi å planlegge den nye filmen, forteller Diesel.

Se videointervju med «Fast & Furious»-skuespillerne:

En av hovedfaktorene for at filmserien er blitt en suksess handler, ifølge Vin Diesel, om at man har tilgang og kan se filmene overalt i verden. Diesel er også ovebevist om at handlingen i filmserien kan appellere til hvem som helst på en eller annen måte.

– Det å ha et publikum som går å kjøper billetter til en oppfølger som ikke en gang er laget ennå, etter å ha sett en film, er veldig spesielt og veldig unikt. Det sier mye om hvor investert fansen er til filmserien, sier Diesel til Nettavisen.

Relaterer seg selv til rollen

Selv kan også Diesel relatere seg til filmserien, og spesielt hans egen rolle som Dominic Torreto.

– Når jeg startet med disse filmene hadde jeg ingen tanker om at jeg kom til å ha en egen familie. Jeg var så opptatt og dediktert til oppgavene mine i denne bransjen at jeg følte at jeg aldri kom til å få muligheten til å noen gang skaffe meg min egen familie, sier Diesel til Nettavisen og mener at karakteren Dominic Torreto ikke er så langt unna.

– Når du møter Don Torreto har han lite tro på fremtiden og til samfunnet. Og han følte trolig nok ikke at han hadde troen nok på på verden til å sette et barn til livet i samfunnet vi lever i. Kanskje heller ikke troen nok på seg selv til at han skulle klare det.

Les også: Stopper «Fast and the Furious»-innspillingen etter alvorlig ulykke

Diesel bruker blant annet en scene fra den femte filmen som eksempel, der Dominic snakker med rollekarakteren Brian O'Conner, spilt av avdøde Paul Walker, om at han kommer til å bli en bra far.

– Det du ikke hører i den samtalen er at Don heller ikke ikke anser seg selv som en bra far. Det kommer ikke frem i dialogen, men det kommer frem likevel. Og nå, fire filmer senere, ser man hvor forpliktet han er til farsrollen.

Selv er Vin Diesel far til de tre barna Hania (13), Vincent (11) og Pauline (6) som han har sammen med modellen Paloma Jiménez (37)

Vin Diesel snakker også om hvordan han opplevde det da kompisen og medskuespilleren Paul Walker gikk bort i 2013 etter en bilulykke. Se klippet fra intervjuet helt øverst i saken!