RÅDHUSPLASSEN (Nettavisen): Fredag kveld går den årlige gratiskonserten, VG-lista, av stabelen på Rådhusplassen i Oslo der artister som blant andre Astrid S, Lars Vaular og TIX skal opptre.

Allerede nå har kjendisene ankommet den røde løperen, sammen med flere artistene som skal opptre fra scenen.

I år som i fjor er det Vegard Harm og P3-programleder Christine Dancke som skal lede showet.

Bildeserie: Se kjendisene som gjestet VG-lista på Rådhusplassen 2019

- Er dere nervøse?

- Det vil jeg si. Absolutt. Jeg har alltid litt sammenbrudd, forteller Vegard Harm til Nettavisen på den røde løperen, men legger til at han dagen før hadde klart å finne roen i rottingmøblene hjemme i Stokke.

- Det var nytt i år, for i fjor lå jeg hjemme og rista to dager før.

Se live-sendingen øverst i saken!

Mads Hansen: - Misunnelig

Mads Hansen er blant mange kjendiser på plass fredag kveld. Han kan røpe overfor Nettavisen at han, etter fjorårets suksess, gjerne skulle stått på scenen selv.

- Jeg er misunnelig, fordi det var så gøy i fjor, men jeg klarte ikke å kose meg i forkant. Stian sa her at gang nummer to er morsommere, og det å gå inn der og høre brølet – det klarte jeg ikke å nyte. Jeg hadde jo ikke stått på scenen før, så jeg ble jo kasta til ulvene, sier han.

- Gøy å avsløre bilderedigering

Den tidligere fotballspilleren gikk forrige uke ut mot Vita Mashadi (krever abonnement), som sammen med søsteren Wanda er aktuell med ny bok med sine stylingtips. Hansen la da ut flere bilder der han viste hvordan han mente Mashadi hadde redigert et bilde på Instagram.

Fredag har han allerede rukket å snakke med hennes søster, Vita, når han møter Nettavisen, og sier hun har sagt at det var første og siste gang dette skjedde.

- Jeg synes det er litt pinlig når de ser flotte ut, men skal redigere seg tynnere. Da er det gøy å avsløre det, sier Hansen.

Vita Mashadi forteller Nettavisen at søstrene kommer til å ta opp både bilderedigering og hva de tenker om at Mads Hansen la det ut i sin podcast.

- Jeg vet han ikke har noe i mot oss som mennesker, men saken, påpeker Wanda, som kan røpe at søsteren er på Steinkjær-festivalen sammen med kjæresten og familien hans.

- De fresheste artistene

Det er ikke bare Mads Hansen som gjerne skulle stått på scenen med artistene fredag. Også Tone Damli, som kan røpe at hun er i gang med ny musikk i country/pop-sjangeren, forteller Nettavisen at det gjør «littegrann vondt» å ikke skulle være blant dem.

- Jeg reflekterte litt over det i stad, for jeg har ikke det tidligere når jeg har vært på scenen. Men når du ser det litt utenfra så skjønner du hvor stort det er. Det er sykt mye publikum. Det er live på NRK. Det er de fresheste artistene og låtene som er, sier Damli, som håper å kunne stå på scenen igjen neste år.

- Ja, gjerne, men det får vi se. Du skal ha en låt som når ut til folk. Det er det VG-lista handler om, så i mitt hode så håper jeg det.

Se alle bildene fra kjendisene på den rød løperen: