Tidligere denne uken ble det kjent at den tidligere toppbloggeren Emilie Nereng, best kjent under aliaset «Voe», har fått ny jobb som i motemagasinet Elle som helse- og ernæringsspaltist.

Nyheten delte 23-åringen selv på sin Instagramprofil «Emilienutrition», og aviser som blant andre VG omtalte nyheten som «et comeback i rampelyset».

Etter Nerengs aller første spalte, med tittelen «Ta vare på deg selv», i det internasjonale motemagasinet, er det knapt noen medier som har lykkes å komme i kontakt med den tidligere toppbloggeren.

På sin Instagramprofil onsdag forklarer hun på mange måter hvorfor.

- Ikke tilbake

- Denne kontoen har jeg hatt i flere år, egentlig mest for min egen del. Jeg elsker å ta bilder av mat. Jeg er ikke tilbake i rampelyset slik jeg ser det, og jeg trives veldig godt med en mer anonym tilværelse om dagen, skriver hun på Instagram Story, før hun fortsetter:

- Så det var ikke meningen å gjøre «comeback» - det føltes bare kult å ha fått en ernæringsrelatert jobb som en liten ekstrainntekt ved siden av studier og annen deltidsjobb.


Emilie Nereng har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Flere følgere

For to år siden annonserte Nereng at hun var ferdig som blogger. Siden den gang har 23-åringen studert ernæring og helse, og jobber med en bachelorgrad.

Ved siden av studiene har hun drevet Instagramkontoen som en hobby. Før nyheten om ny jobb ble kjent, hadde kontoen rundt 6000 følgere. I skrivende stund har følgerskaren økt det dobbelte. Nå har kontoen over 12 000 følgere.

- Selv tenker jeg å fortsette å holde meg unna rampelyset, men hyggelig at grønnsakene mine og grøten min får litt oppmerksomhet, da, skriver hun videre på Instagram.

Emlie Nereng betegnes som en av de aller første toppbloggerne i Norge. Som 13-åring hadde hun nærmere 70 000 unike lesere hver dag, og allerede som 14-åring foreleste hun om sosiale medier på skoler som blant annet Høgskolen i Lillehammer.

I 2011 tok hun seg en pause fra bloggen, før hun i 2017 ga seg helt.