En skilsmisse er sjelden noe enkelt å gå gjennom, men ofte får man gå gjennom det internt i familien.

Som kjendis skal det derimot ikke så mye til før en skilsmisse blir kjent offentlig, og så fort skilsmissepapirene er signert og sendt inn blåses nyheten opp på avisforsider.

Dette kan ofte føre til at prosessen blir langt mindre privat, og vi har opp gjennom årene vært vitner til flere kjendis-skilsmisser som ikke akkurat har gått helt knirkefritt for seg.

Les også: Gates-ekteparets uvanlige avtale: Fikk dra på helgetur med ekskjæresten hvert år

Blant annet viste skilsmissen mellom skuespillerne Brad Pitt (57) og Angelina Jolie (45) seg å bli en svært offentlig skittentøysvask. Eksparet gikk hver til sitt i 2016 – etter tolv år som kjærester og to år som mann og kone. Først tre år etter ble skilsmissen formalisert, men de er fortsatt ikke helt enige om alt det praktiske som følger med i et samlivsbrudd.

Flere år i retten

Pitt og Jolie har vært flere runder i retten siden de bestemte seg for å skille lag i 2016, og konflikten har i all hovedsak handlet om fordelingen av omsorgsretten for eksparets barn.

Siden har det også vært flere runder der Pitt har søkt om å hindre innsyn i rettsdokumentene, uten hell. Ifølge Entertainment Tonight gikk det deretter rykter om at Jolie nektet eksmannen dette fordi hun «ville at han skulle se dårlig ut i retten» – uten at dette er bekreftet eller avkreftet.

Les også: Hollywood-stjernens ukjente Oslo-karriere

I 2017 så det ut til at situasjonen hadde bedret seg, og de fikk hindret innsyn i alle rettsdokumenter. Året etter ble det derimot bråk igjen, da Jolie fikk rettslig ordre om å bidra til at Pitt skulle få lov til tilbringe mer tid med deres felles barn.

Som følge dette anklaget hun eksmannen for å ikke ha betalt barnebidrag på halvannet år, noe Pitt nektet for.

Selv etter at skilsmissen ble formalisert i 2019 fortsatte de i retten, men den siste tiden ser ting ut til å ha roet seg. Men om dette er det siste vi får høre om skilsmissen gjenstår å se.

Hadde sex med prostituerte

Da Charlie Sheen (55) og Denise Richards (50) skilte lag etter fire år som ektepar i 2006, var det ifølge Fox News flere oppsiktsvekkende detaljer å finne i rettsdokumentene.

Blant annet anklaget Richards eksmannen for å ha hatt sex med prostituerte mens de var gift, i tillegg til at eksparet var svært uenige hva gjaldt deres to døtres helse. Spesielt uenige skal de ha vært om vaksinering, der Sheen nektet å vaksinere døtrene sine fordi han mente det ville skade dem i senere år.

Les også: - Charlie Sheen er nå blakk, svartelistet og selger videoer for 3500 kroner

Richards hevdet også i rettsdokumentene at Sheen slet med både gambling- og rusproblemer.

Eksparets krangel fortsatte i flere år, og blant annet saksøkte Richards eksmannen i 2016.

Ifølge Women's Health har konflikten i all hovedsak handlet om omsorgsrett for barna, men i 2020 så det ut til at de to omsider var på et godt sted. Da uttalte Richards at de kommuniserer bra og at de to møtes med jevne mellomrom.

Voldsanklager og flere rettssaker

Også Johnny Depp (57) og Amber Heards (35) skilsmisse har vært hett forsidestoff verden over.

Skuespillerne giftet seg i 2015, men året etter brast lykken. Da søkte Heard om både skilsmisse og midlertidig besøksforbud, og anklaget eksmannen for å ha vært voldelig.

Amber Heard hevdet blant annet at «Pirates of the Caribbean»-stjernen hadde kastet en mobiltelefon i ansiktet hennes under en svært høylytt krangel i alkoholrus, og bilder av en blå og forslått Heard var å se på forsider verden rundt.

Les også: Johnny Depp anklager ekskona for utroskap

Ifølge Insider nådde de en enighet i august 2016, og Heard trakk søknaden om besøksforbud.

«Forholdet vårt var intenst og til tider voldelig, men alltid bundet av kjærlighet. Ingen av partene har kommet med falske anklager for økonomisk vinning», sa de i en uttalelse.

I 2019 blusset likevel konflikten opp igjen, etter at Heard året før hadde skrevet om egne opplevelser med vold i hjemmet i et essay publisert hos The Washington Post. Hun navnga aldri Depp, men han saksøkte likevel ekskona for ærekrenkelse som følge av alt hun hadde skrevet i essayet.

Depp gikk også til sak mot News Group Newspapers, som eier The Sun, for at avisen hadde omtalt ham som en «konemishandler». Denne saken tapte han - og anket uten hell, mens saken mot Heard fremdeles er under behandling.

Ord mot ord

Da «Hart of Dixie»-skuespilleren Jaime King (42) søkte om skilsmisse fra ektemannen gjennom 13 år, Kyle Newman (45) i 2020, fikk hun innvilget et midlertidig besøksforbud.

Ifølge UsWeekly hevdet King i skilsmissepapirene at ektemannen var aggressiv og misbrukte henne emosjonelt.

Les også: Fansen jubler over nye bilder av Adele: – Hun er endelig tilbake

Newman nektet imidlertid for dette, og overfor kjendisnettstedet sa en talsperson for 45-åringen at han var «veldig såret» over det han hevdet var «falske anklager».

Selv hevdet Newman senere at King hadde et rusploblem, noe hun i rettsdokumenter UsWeekly har fått innsyn i beskriver som «nok et ondt, mislykket forsøk fra Kyle for å fortsette misbruket av henne og manipulere rettssystemer».

Eksparet har to sønner sammen, som de har begge prøvd å få omsorgsrett for. Retten har imidlertid avslått begge søknadene, så eksparet deler nå omsorgen for sine to sønner.