Lørdag kom nyheten om at den britiske komikeren og skuespilleren Russell Brand (48) anklages for flere seksuelle overgrep. Anklagene kommer fram i en større artikkel laget av Channel 4, The Times og Sunday Times.

Ifølge Sky News oppfordret Politiet folk som tror de kan ha vært utsatt for seksuelle overgrep fra komikeren, om å kontakte politiet «uansett hvor lenge siden det er hendelsen skjedde. Søndag kveld hadde ingen tatt kontakt.

Les også: Voldtektsanklager mot Russell Brand: Britisk politi ber mulige overgrepsofre ta kontakt

Mandag melder The Times at «flere kvinner» har tatt kontakt. Anklagene deres er imidlertid ikke blitt undersøkt, men Sky News skriver at anklagene vil bli «grundig kontrollert».

Som nevnt er det i en større artikkel laget av Channel 4, The Times og Sunday Times, at anklagene kommer fram.

Ifølge artikkelen ble Brand anklaget seksuelle overgrep på fire kvinner, inkludert en som var 16 år da det skal ha skjedd. Kvinnene hevder at overgrepene skjedde mellom 2006 og 2013, da Brand var programleder for BBC Radio 2 og Channel 4.

I artikkelen publisert i The Times, gjengitt av Variety og BBC, blir det formidlet anklager fra fire kvinner:

  • En kvinne sier at Brand voldtok henne i hans hjem i Los Angeles, og at hun ble behandlet på voldtektsmottak etter hendelsen. Avisen sier at de har sett dokumentene fra denne behandlingen.
  • En kvinne forteller at hun var 16 år da hun var i et emosjonelt overgripende og kontrollerende forhold med Brand.
  • En kvinne sier hun ble seksuelt misbrukt mens hun jobbet for Brand i Los Angeles, og at han truet henne med søksmål hvis hun gikk offentlig ut med anklagene.
  • En fjerde kvinne sier hun ble seksuelt misbrukt av Brand, og at han misbrukte henne psykisk og emosjonelt.

Mandag melder også People at Scotland Yard har også blitt oppfordret til å undersøke anklagene mot Brand av regjeringsminister Caroline Nokes.

Nokes uttalte mandag at «kjendiser kan fungere som et skjold», ifølge The Times.

Nokes leder det britiske parlamentets komité for kvinner og likestilling, og mener at påstandene om skuespilleren er «utrolig sjokkerende og kriminelle», og at de «først og fremst er en sak for politiet».

Brand benekter for de «svært alvorlige kriminelle anklagene», og beskriver påstandene som «ekstremt grove og aggressive angrep», og som han ikke kjenner seg igjen i.

Mandag kveld ble det kjent at Russel Brand avlyser flere show etter overgrepsanklagene.

Tirsdag 19. september melder NTB om at Youtube stanser annonseringen på Russell Brands kanal.