Torsdag forrige uke startet rettssaken mot den tidligere «Paradise Hotel»-vinneren Markus Nikolai Grønberg (23).

Grønberg, som vant sesong 14 av det populære realityprogrammet, er tiltalt for voldtekt. Selv har han hele veien nektet straffskyld, og mener han aldri har hatt noe som helst seksuell kontakt med den fornærmede – som var 14 år gammel da voldtekten skal ha funnet sted i 2019.

Les også: Voldtektstiltalt «Paradise Hotel»-vinner innrømmer løgn: – Jeg ville bli kjendis

Både tiltalte og fornærmede forklarte seg i retten forrige uke, og tirsdag kommer tiltalte med en tilleggsforklaring.

– Avisene har forhåndsdømt meg

Da forteller han blant annet at det har vært en stor påkjenning at saken har blitt dekket i mediene. Nettavisen er blant avisene som har navngitt og identifisert tiltalte.

– Helt siden jeg fikk siktelsen på meg, før den tid hadde jeg det ganske fint, har livet blitt snudd helt på hodet. Både fordi små aviser og Nettavisen har hengt meg ut med både navn og bilde. Etter at det kom ut har jeg ikke klart å spise, jeg har av og til på kveldene kastet opp, sier Grønberg, og legger til:

– For det avisene gjorde var å forhåndsdømme meg.

Les også: «Paradise Hotel»-vinneren tiltalt for voldtekt

Han tørker tårene flere ganger under forklaringen, og forklarer videre at han har opplevd trusler både offentlig og i diverse sosiale medier, noe han ikke synes er rettferdig.

Overbevist om tiltaltes skyld

Aktor Hilde Stoltenberg legger tirsdag frem sin sluttprosedyre, der hun sier hun er overbevist om at tiltalte er skyldig – til tross for at det ikke finnes tekniske bevis.

Aktor mener fornærmedes forklaring kan bekreftes av flere, i motsetning til tiltaltes.

Aktor påpeker også at forklaringen til et av vitnene, som er en nær venn av tiltalte, med tiden har blitt likere tiltaltes forklaring. Stoltenberg mener også det er stort sprik i tiltaltes forklaring – i motsetning til fornærmedes forklaring.

Påtalemyndigheten ber om at Grønberg dømmes til fire år og fem måneder i fengsel.

Fornærmedes bistandsadvokat ber også om en oppreisning til sin klient på mellom 150 og 170.000 kroner. Tiltaltes forsvarer, Tom Haug, mener på sin side at hans klient bør frifinnes på grunn av mangel på bevis.