*Nettavisen* Livsstil.

Volvo tilbakekaller over to millioner biler

I TRØBBEL: Volvo må se seg nødt til å kalle tilbake bilene på grunn av et sikkerhetsproblem.

I TRØBBEL: Volvo må se seg nødt til å kalle tilbake bilene på grunn av et sikkerhetsproblem. Foto: Fiona Hanson (Pa Photos)

Bilprodusenten Volvo må tilbakekalle nærmere 2,2 millioner biler på grunn av et problem med festet på sikkerhetsbeltet.

01.07.20 10:38

Saken oppdateres!

Det skriver Sveriges Radio onsdag formiddag. De mener det gjelder 412.000 biler i Sverige.

I Norge tilbakekalles det på sin side 84.094, skriver Volvo Norge i en pressemelding.

Les også: BMW og Fiat Chrysler tilbakekaller biler

- Volvo Cars har identifisert et problem med den fleksible stålkabelen som er koblet til den ytre festeanordningen til setebeltene i bilens forseter. Kabelen, som sitter inne i en gummihylse, kan under visse og veldig sjeldne omstendigheter og bruksmønstre over tid få sliteskader dersom den gjentatte ganger er bøyd over setet. Dette kan i verste fall føre til at setebeltet helt, eller delvis, mister evnen til å stramme seg, skriver kommunikasjonssjef Erik Trosby i pressemeldingen.

Han forteller at Volvo stadig ikke har mottatt noen rapporter om ulykker eller personskader på grunn av problemet, og at det hele er «ekstremt sjeldent».

- Eierne av de berørte bilene blir nå kontaktet og vil få feilen utbedret gratis hos sin respektive Volvo-forhandler, der den berørte delen vil bli byttet ut. Vi vil starte med reparasjoner snarest mulig den kommende høsten, skriver Trosby.

I februar 2019 tilbakekalte Volvo 167.000 biler i Norge på grunn av en feil i en komponent i biler som har elektrisk bakluke.

Les også: Volvo tilbakekaller 167.000 biler

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.