Torsdag kveld ble seerne av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» vitne til en dramatisk situasjon for artist og låtskriver Silya Nymoen (43).

Midt under sykkeletappen blir de andre deltakerne nødt til å rope etter legehjelp, da hun plutselig får store pustevansker. Etter god hjelp fra helsepersonell kommer Nymoen seg heldigvis tilbake til hektene ved hjelp av vann, sukker og en pust i bakken.

Les også: Dramatiske scener i «71 grader nord»: Her må deltakerne tilkalle legehjelp

Se video! Her går det galt: Deltakerne må rope etter legehjelp:

Trosset legens råd

Overfor Nettavisen kunne Nymoen nemlig avsløre at den dramatiske hendelsen oppstod som følge av råd fra legen som hun trosset. Rett før deltakelsen fant Nymoen ut av hun jernlageret hennes var tomt, og ble rådet av legen til å ikke delta.

Hun reiste likevel av gårde på ekspedisjon med medikamenter og med tanken i hodet om at kroppen ville få pustevansker underveis.

Les også: Urovekkende beskrivelser fra skrekk-festivalen: Druknet i mennesker

Men så dramatisk som i torsdagens episode hadde ikke Nymoen sett for seg at det kom til å bli.

– Jeg pleide å si fra til de andre deltakerne om pusten min begynte å løpe løpsk, men den dagen rakk jeg ikke å si fra før hjertet tok helt overhånd. Plutselig løp det bananas. Det dunket så fort at jeg tenkte «Nå dør jeg på TV». Jeg tenkte at nå er det slutt for meg. Nå må jeg dra hjem. Nå må jeg på sykehus, sier Nymoen til Nettavisen.

Etter en real pust i bakken, bestemmer 43-åringen seg likevel for at hun ville fortsette ekspedisjonen. Men da kvelden kom endret alt seg igjen.

Vurderte å trekke seg

Tilbake på camp, etter den dramatiske etappen, fikk deltakerne slappet ordentlig av. Nymoen fikk reflektert over hva som egentlig hadde skjedd, og da kom også tvilen om hun burde fortsette ekspedisjonen.

– Når vi kom til camp så tenkte jeg: Hva er det jeg holder på med? Hvorfor gjør jeg dette mot meg selv. Jeg vurderte vel egentlig å trekke meg, avslører hun.

Den kvelden fikk imidlertid deltakerne tilgang på telefoner, som de som regel får hver tredje dag for å kommunisere med familie hjemme om at alt står bra til, og det skulle vise seg å bli skjebnen for artisten.

– Jeg ringte hjem til ektemannen min, og hadde det ikke vært for den telefonen hadde jeg nok reist hjem, sier Nymoen.

Samtalen endret alt

I samtale med ektemannen fortalte Nymoen om hva som hadde skjedd tidligere på dagen, og at hun vurderte å trekke seg.

Les også: Raser ned i vekt etter deltakelsen: – Smittet av Robs tarmbakterier

– Det var på grunn av ektemannen min at jeg ikke trakk meg. Han nektet meg faktisk å trekke meg. Han sa: «Jeg vil at du skal komme hjem på en ordentlig måte. Ikke ved at du gir opp». Når han han sa de ordene så endret alt seg. Da tenkte jeg «Faen heller, jeg skal ikke trekke meg», sier Nymoen som er veldig glad for at hun ikke kastet inn håndkleet.

– Jeg er veldig glad for det i dag, selv om jeg etter hver eneste konkurranse angret på at jeg skulle fortsette ekspedisjonen, ler Nymoen og legger ikke skjul på at konkurransen var svært tøff.

Ble ekstra oppmerksom

Den svært skremmende situasjonen har gjort at innboksen hennes har fylt seg opp med støttende meldinger.

Les også: Kommer med gladnyhet

– Jeg har fått så mye meldinger fra folk som lurer på hvordan det gikk med meg, og hvordan jeg har det nå. Og det er jo helt nydelig.

Nymoen kan senke skuldrene til det norske folk og forsikrer at hun har det bra nå, men veien til å bygge opp jernlageret hennes har vært litt lengre.

– Jeg har jo knasket piller, og går til sjekker og styra med det. Men nå er det jo helt topp. Nå løper jeg opp trapper uten at det er noe problem. Nå kan jeg gå på tur.

Sykkeletappen som raskt tok en dramatisk vending har gjort Nymoen ekstra oppmerksom på formen, og hun forteller at opplevelsen på «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» har definitivt bidratt til at hun passer ekstra på slik at det samme ikke skal skje igjen.

– Jeg passer på å drikke mye vann, det er dritviktig. Nå går jeg med tre liter oppi sekken, så jeg passet ekstra på etter det der.

I dag har imidlertid jernlageret forbedret seg, og Nymoen er nesten lettet for at episoden skjedde.

– Det som var bra var at jeg fikk vite hva det var. For jeg hadde forskjell på jernmangel og tomt jernlager. Men nå er jernmangelen på et fint nivå.

Hverdagen som låtskriver er langt mer roligere enn den intensive perioden som er å se på TV-skjermen, og nå som Nymoen holder et ekstra øye på formen sin er det ingenting som tilsier at hun ikke er klar for flere turer.

– Send meg på tur - jeg kommer til å løpe fra de andre!

Les også: Raser mot magasinforside: - Har hun godkjent dette?