Volkswagen er i gang med en enorm omstillingsprosess, og har annonsert en rekke elbiler som skal komme på markedet fra 2020.

I bunn av satsingen har Volkswagen utviklet en ny plattform for elbiler kalt MEB.

Det anslås at den rimeligste elbilen Volkswagen kan bygge på denne plattformen vil koste rundt 26.000 euro. Det er billig etter norsk målestokk - rundt 250.000 kroner.

Les også: Mars er en historisk måned for elbil-salget i Norge

Men Volkswagen har planer om å utvikle en ny plattform for enda billigere elbiler under merket Seat, skriver nettsiden Financial Times.

Den nye plattformen skal gjøre det mulig å produsere elbiler som koster under 20.000 euro - om lag 190.000 kroner.

- Den planlagte startprisen på under 20.000 euro betyr at den vil være den billigste elbilen på markedet, som svært mange vanlige bilkjøpere vil ha råd til, sier Seats toppsjef Luca de Meo til avisen.

TEST: BMW i3 120 Ah: En av Norges mest populære biler har endelig blitt det den burde vært hele tiden

Seat - som nylig gjorde comeback i Norge - har lenge slitt i motbakke, men har nå økt produksjonen og inntjeningen og kan satse på nye markeder som elbiler.

- Vi har brukt så mange år på å prøve å fikse problemene våre, så vi hadde ikke råd til å være med på de hotteste og mest innovative områdene. Nå er vi ikke lenger så opptatt med å slukke branner, og kan faktisk se litt mer mot horisonten, sier Luca de Meo.

Den første elbilen på den nye plattformen skal etter planen være på veien rundt 2023.

Les også: Tesla Model Y: Pris, rekkevidde og lansering

Seat kommer med nyvinninger før den tid, og har nylig annonsert elbilen el-Born for 2020. Denne bygges på MEB-plattformen og skal få en rekkevidde på over 40 mil.

Uttalelsene til Seat-sjefen faller i god jord hos sjefredaktøren for elbilnettsiden Electrek.

- Hvis det er snakk om en mindre versjon av el-Born, tror jeg den kan bli en massiv suksess. Samtidig snakker vi fire år fram i tid, og svært mye kan ha skjedd på bilmarkedet innen da, skiver han i en kommentar.