Gå til sidens hovedinnhold

Wenche Foss’ ærespris til Herman Flesvig og ADHD Norge

Komikeren Herman Flesvig og organisasjonen ADHD Norge er tildelt Wenche Foss’ Ærespris 2020.

– Når jeg ser hvem som har fått prisen før meg, blir jeg stolt og ydmyk, sier Flesvig.

Komikeren har ikke selv møtt Wenche Foss, men sier han gjerne skulle takket henne personlig for prisen.

– Hun var et fyrverkeri og en fantastisk dame. Det er veldig spesielt at jeg har fått en pris som bærer hennes navn, sier Flesvig.

Juryen trekker blant annet fram Flesvigs åpenhet og raushet i møte med andre mennesker. Flesvig har selv vært åpen om sin ADHD-diagnose – og sier han er glad for at han deler prisen med ADHD Norge.

Generalsekretær i ADHD Norge, Gry Lunde, sier prisen betyr mye for mange – og at åpenhet og positive forbilder betyr mye for foreningens arbeid.

– Herman Flesvig gir barn, unge og voksne tro på seg selv og hva man kan få til, selv om man har ADHD. Det eksisterer mye stigma og fordommer rundt ADHD, og mange barn og unge med diagnosen har det tøft på grunn av utfordringene sine. Økt kunnskap, økt åpenhet og positive forbilder er helt sentralt i dette arbeidet, sier Lunde.

Æresprisen har siden starten i 2009 vært delt i to. Halvparten av prisen går til en person fra kulturlivet som har det helt spesielle som skal til for å treffe publikum i midt hjertet. Den andre halvparten går til en organisasjon som i Wenche Foss` ånd utgjør en forskjell i samfunnet.

Prisen er på 100.000 kroner.

(©NTB)