Siden HBO-serien «Peacemaker» hadde premiere tidligere i januar, har interessen for det norske rockebandet Wig Wam vist seg å få en økende lytterskala utenfor norske landegrenser.

Glamrock-bandet, som stakk av med seieren i Melodi Grand Prix 2005 med låten «In My Dreams», gjør nemlig for tiden stor suksess i den nye, amerikanske superheltserien. Og ikke bare med én låt, men med to.

«In My Dreams» og «Do Ya Wanna Taste It» er begge å høre i den nye TV-serien, der sistnevnte gjør stor suksess som kjenningsmelodien seerne tilsynelatende har blitt hekta på.

Les også: NRK ønsker ikke russisk deltakelse i Eurovision

– Det er jo helt absurd, og selvfølgelig en gullbillett for oss. Plutselig har vi en låt på førsteplass i statene og kommer seilende inn som rockestjerner, sier vokalisten i Wig Wam, Åge Sten Nilsen (52), til Nettavisen.

Førsteplass på iTunes

Siden premieren på «Peacemakers» har den tolv år gamle låta klatret på de internasjonale listene, og «Do Ya Wanna Taste It» ligger i skrivende stund på tiendeplass på de mest delte låtene globalt hos Spotify.

De siste dagene har låta også ruget på førsteplassen hos iTunes sin liste over de bestselgende rockelåtene i USA. Seriens åpningsvignett er i tillegg sett over sju millioner ganger på Youtube, så også der har Wig Wam fått eksponering.

– Det er jo et momentum som er skapt her som er helt unikt. Det viser hvor viktig musikk er når det har en sammenheng og blir servert sammen med en serie og en superhelt-verden, forteller Nilsen.

Les også: Abba-stjernen Björn Ulvaeus og kona skilles etter 41 år

Serieskaperen James Gunn (55), som blant annet er kjent for «Guardians of the Galaxy»-filmene og fjorårets storfilm, «The Suicide Squad», er ifølge Nilsen stor fan av det norske rockebandet.

Vokalisten forteller at «Do Ya Wanna Taste It» var tenkt ut som låta i åpningsscenen lenge før serien var skrevet ferdig.

– Gunn skal jo ha vært fan i en lenger periode, men han trodde vi var et band fra 80-tallet, flirer han og legger til:

– Det som er litt kult er at låta vår var jo den første som ble bestemt for at skulle brukes i serien. Han hadde visst bestemt på forhånd at han skulle lage en serie med den låta.

Nilsen forteller videre at da bandet ble kontaktet trodde de det først var snakk om en reklamefilm de ble spurt om å medvirke i, men når forhandlingene virkelig ble satt i gang gikk det opp for dem hvor stor muligheten de hadde fått var.

Les også: Sean Penn har reist til Ukraina for å lage dokumentarfilm

– Vi fant jo ut at det var snakk om en videreføring av «The Suicide Squad» med James Gunn som serieskaper og John Cena i hovedrollen. Da gikk det virkelig opp for oss hvor stor mulighet det var, sier han.

– De eneste som ikke skjønte det var bookingbyrået vårt, United stage, flirer han.

Droppet av bookingbyrå

Like før suksessen med den tolv år gamle låten ble Wig Wam nemlig droppet av sitt daværende bookingbyrå, United Stage.

Nilsen hevder han selv oppdaget at de ikke lenger var klienter etter at de uten forvarsel ble fjernet fra artistlisten til bookingbyrået.

Les også: Ærlig talt: Kim Kolstad (51)

Ifølge Nilsen var imidlertid bookingbyrået raske med å plassere Wig Wam tilbake på listene sine da de klatret oppover på hitlistene, men da var Nilsen og resten av bandet allerede i gang med en ny avtale hos konsertgiganten All Things Live.

– Det føles riktig å starte på nye ark, sier Nilsen.

Godt mottatt

Superheltserien har i skrivende stund blitt tatt godt mottatt av seerne, og er ratet med 8,5 av 10 stjerner hos filmdatabasen IMDb. I serien spiller blant andre den tidligere profesjonelle bryteren John Cena hovedkarakteren sammen med en rekke kjente skuespillere, som Danielle Brooks, Freddie Stroma og Jennifer Holland.

Videre har Wig Wam planer om å slippe ett nytt album som Nilsen forteller at de jobber med mellom alle intervjuene med fjernt og nært. Han legger ikke skjul på at bandet har folk på alle steder rundt i verden som jobber med å få dem inn på de rette arrangementene og festivalene.

I tillegg skal Nilsen og bandet blant annet spille i Sverige og Frankrike til våren, og blir også å se på Tons of Rock i sommer.