*Nettavisen* Livsstil.

William og Kate ble spøkt med på prisutdeling - én spøk lo de ikke av

BAFTA 2020

The Duke and Duchess of Cambridge attend the Baftas The Duke and Duchess of Cambridge attend the EE British Academy Film Awards at Royal Albert Hall in London.

Kate og William måtte tåle å bli spøkt med under BAFTAs 2020. Foto: Scanpix

Rebel Wilson og Margot Robbie spøkte med de kongelige, men det var én vits som ikke falt i smak hos verken William eller Kate.

03.02.20 15:15

Britenes Oscar-utdeling, nærmere bestemt BAFTA-utdelingen 2020 gikk av stabelen etter det som må sies å være noen turbulente uker for det britiske folket.

Det slo ned som en bombe da hertug-paret Meghan og Harry like etter nyttår meldte at de ønsket å takke for seg i kongelig sammenheng, for å leve et selvstendig liv utenfor kongehuset og tjene egne penger.

Det mye omtalte paret nærmest flyktet fra kaoset som oppstod hjemme i Storbritannia, til en ny tilværelse i Canada.

Les også: Advokat: – Meghan og Harry er på vei til å bli milliardærer

Hendelsen fikk det passende navnet Megxit og bare dager før BAFTA-utdelingen fant sted trådte Storbritannia ut av EU og sagaen om Brexit kom til en foreløpig slutt.

I tillegg til alt dette, har prins Andrew i lengre tid skapt overskrift etter overskrift om påståtte romanser med unge jenter, etter at hans vennskap med den avdøde og pedofile Jeffrey Epstein havnet under lupen.

Les også: Harry og Meghan overrasker: Derfor er denne journalisten den eneste paret følger på Instagram

– Billig og ufølsomt

En som så sitt snitt til å spøke med dette, var den australske skuespillerinnen Rebel Wilson da hun skulle dele ut prisen for beste regissør. Hun så nemlig ut til å glemme navnet på Royal Albert Hall, hvor utdelingen fant sted.

– Det er virkelig flott å være her, på the Royal Andrew... Royal Harry... nei, sorry, Royal Phil- på dette rojale... palass-stedet, sa Rebel, mens flere av de prominente gjestene i salen lo.

Da kameraet zoomet rett inn på hertuginne Kate og prins William satt de helt uberørt av spøken.

Britisk presse skriver at mange seere reagerte på at dette både var feil sted og tidspunkt å tulle om Andrew og Harry.

– Det er uhørt frekt og ikke morsomt. Jeg synes synd på dem. Hvorfor skal de komme til en prisutdeling, for å få familien fornærmet. En billig og ufølsom benevnelse, skriver en seer, ifølge Dailymail.

– Tre ganger hurra for den produsenten som viste frem William og Kate etter Rebel Wilsons spøk om prins Andrew og Harry, skriver en annen.

Videre sørget Wilson for å veldig elegant påpeke faktum at det kun var menn som var nominert i kategorien. Hun ramset opp listen over nominerte og sa:

– Jeg tror ikke jeg kunne gjort det de gjør, helt ærlig. Jeg har ikke baller til det.

– Han vil kalle den Harry

Prins William og hans hertuginne Kate hadde kanskje sett frem til en sjeldent rolig aften på prisutdelingen i Royal Albert Hall etter disse turbulente ukene, men det skulle også vise seg at Brad Pitt også så sitt snitt til å finne på litt sprell.

Han var nemlig nominert og vant for filmen «Once Upon A Time... in Hollywood» og hadde sendt den australske skuespilleren Margot Robbie, som også spiller i filmen, for å være tilstede i tilfelle Pitt skulle hente hjem prisen for «beste birolle».

Klikk på bildet for å forstørre. SAG Awards Nominees This image released by Sony Pictures shows Brad Pitt, left, and Leonardo DiCaprio in Quentin Tarantino's

Brad Pitt spiller i Quentin Tarantinos «Once Upon A Time...in Hollywood» med Leonardo DiCaprio. Foto: Andrew Cooper/Sony-Columbia Pictures via AP

Da det ble klart at Brad Pitt hadde vunnet leste hun opp Brad Pitts hilsen til det britiske folk.

– Hei Storbritannia, hørte dere nettopp har blitt single, velkommen til klubben, spøkte Pitt, gjennom Robbie, om britenes «sivilstand» etter Brexit-avgjørelsen.

Deretter leste Robbie opp alle navnene Pitt ønsket å takke, før hun avsluttet ved å holde opp prisen, som forestiller en teatermaske.

– Han sier at han skal kalle denne for Harry, fordi han gleder seg veldig til å ta ham med tilbake til statene med han. Hans ord, ikke mine, poengterte Robbie til latter fra salen.

Det mange merket seg var at Kate og William lo nervøst med og at stemningen ble litt klein for de to kongelige. De virket satt ut av spøken som kom som lyn fra klar himmel.

Kjølig forhold

Forholdet mellom de to prinsene, og ikke minst konene deres, har vært omtalt som meget kjølig av britisk presse i lang tid.

Det ble ikke bedre da Harry og Meghan valgte å annonsere på sin Instagram-konto at de ønsket å trekke seg tilbake, fordi verken dronning Elizabeth (93) eller William skal ha blitt konsultert før de offentliggjorde dette. Det ble blant annet skrevet at prins William var svært skuffet over broren sin.

Kjendisene strålte på rød løper i London i går:

Klikk på bildet for å forstørre. Scarlett Johansson

Scarlett Johansson Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP

Klikk på bildet for å forstørre. Quentin Tarantino

Quentin Tarantino

Klikk på bildet for å forstørre. Charlize Theron

Charlize Theron

Klikk på bildet for å forstørre. Hugh Grant og kona Anna Elisabet Eberstein

Hugh Grant og kona Anna Elisabet Eberstein Foto: NTB Scanpix

Klikk på bildet for å forstørre. Graham Norton

Graham Norton

Klikk på bildet for å forstørre. Lily-Rose Depp

Lily-Rose Depp Foto: Adrian DENNIS / AFP

Klikk på bildet for å forstørre. Oliver Cheshire and Pixie Lott

Oliver Cheshire and Pixie Lott Foto: NTB Scanpix

Klikk på bildet for å forstørre. Olivia Colman

Olivia Colman Foto: Doug Peters/EMPICS Entertainment

Klikk på bildet for å forstørre. EE British Academy Film Awards 2020 - After Party - London Joaquin Phoenix attending the after show party for the 73rd British Academy Film Awards.

Joaquin Phoenix. Foto: NTB Scanpix

Klikk på bildet for å forstørre. Victoria Silvstedt

Victoria Silvstedt Foto: Doug Peters/EMPICS Entertainment

Klikk på bildet for å forstørre. Alice Eve

Alice Eve Foto: NTB Scanpix

Klikk på bildet for å forstørre. US actor Adam Driver and his wife Joanne Tucker pose on the red carpet upon arrival at the BAFTA British Academy Film Awards at the Royal Albert Hall in London on February 2, 2020.

Adam Driver med kona Joanne Tucker. Foto: Tolga AKMEN / AFP

Klikk på bildet for å forstørre. EE British Academy Film Awards 2020 - After Party - London John Boyega and Rebel Wilson attending the after show party for the 73rd British Academy Film Awards.

John Boyega og Rebel Wilson. Foto: NTB Scanpix


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag