Britenes Oscar-utdeling, nærmere bestemt BAFTA-utdelingen 2020 gikk av stabelen etter det som må sies å være noen turbulente uker for det britiske folket.

Det slo ned som en bombe da hertug-paret Meghan og Harry like etter nyttår meldte at de ønsket å takke for seg i kongelig sammenheng, for å leve et selvstendig liv utenfor kongehuset og tjene egne penger.

Det mye omtalte paret nærmest flyktet fra kaoset som oppstod hjemme i Storbritannia, til en ny tilværelse i Canada.

Les også: Advokat: – Meghan og Harry er på vei til å bli milliardærer

Hendelsen fikk det passende navnet Megxit og bare dager før BAFTA-utdelingen fant sted trådte Storbritannia ut av EU og sagaen om Brexit kom til en foreløpig slutt.

I tillegg til alt dette, har prins Andrew i lengre tid skapt overskrift etter overskrift om påståtte romanser med unge jenter, etter at hans vennskap med den avdøde og pedofile Jeffrey Epstein havnet under lupen.

Les også: Harry og Meghan overrasker: Derfor er denne journalisten den eneste paret følger på Instagram

– Billig og ufølsomt

En som så sitt snitt til å spøke med dette, var den australske skuespillerinnen Rebel Wilson da hun skulle dele ut prisen for beste regissør. Hun så nemlig ut til å glemme navnet på Royal Albert Hall, hvor utdelingen fant sted.

– Det er virkelig flott å være her, på the Royal Andrew... Royal Harry... nei, sorry, Royal Phil- på dette rojale... palass-stedet, sa Rebel, mens flere av de prominente gjestene i salen lo.

Da kameraet zoomet rett inn på hertuginne Kate og prins William satt de helt uberørt av spøken.

Britisk presse skriver at mange seere reagerte på at dette både var feil sted og tidspunkt å tulle om Andrew og Harry.

– Det er uhørt frekt og ikke morsomt. Jeg synes synd på dem. Hvorfor skal de komme til en prisutdeling, for å få familien fornærmet. En billig og ufølsom benevnelse, skriver en seer, ifølge Dailymail.

– Tre ganger hurra for den produsenten som viste frem William og Kate etter Rebel Wilsons spøk om prins Andrew og Harry, skriver en annen.

Videre sørget Wilson for å veldig elegant påpeke faktum at det kun var menn som var nominert i kategorien. Hun ramset opp listen over nominerte og sa:

– Jeg tror ikke jeg kunne gjort det de gjør, helt ærlig. Jeg har ikke baller til det.

– Han vil kalle den Harry

Prins William og hans hertuginne Kate hadde kanskje sett frem til en sjeldent rolig aften på prisutdelingen i Royal Albert Hall etter disse turbulente ukene, men det skulle også vise seg at Brad Pitt også så sitt snitt til å finne på litt sprell.

Han var nemlig nominert og vant for filmen «Once Upon A Time... in Hollywood» og hadde sendt den australske skuespilleren Margot Robbie, som også spiller i filmen, for å være tilstede i tilfelle Pitt skulle hente hjem prisen for «beste birolle».

Da det ble klart at Brad Pitt hadde vunnet leste hun opp Brad Pitts hilsen til det britiske folk.

– Hei Storbritannia, hørte dere nettopp har blitt single, velkommen til klubben, spøkte Pitt, gjennom Robbie, om britenes «sivilstand» etter Brexit-avgjørelsen.

Deretter leste Robbie opp alle navnene Pitt ønsket å takke, før hun avsluttet ved å holde opp prisen, som forestiller en teatermaske.

– Han sier at han skal kalle denne for Harry, fordi han gleder seg veldig til å ta ham med tilbake til statene med han. Hans ord, ikke mine, poengterte Robbie til latter fra salen.

Det mange merket seg var at Kate og William lo nervøst med og at stemningen ble litt klein for de to kongelige. De virket satt ut av spøken som kom som lyn fra klar himmel.

Kjølig forhold

Forholdet mellom de to prinsene, og ikke minst konene deres, har vært omtalt som meget kjølig av britisk presse i lang tid.

Det ble ikke bedre da Harry og Meghan valgte å annonsere på sin Instagram-konto at de ønsket å trekke seg tilbake, fordi verken dronning Elizabeth (93) eller William skal ha blitt konsultert før de offentliggjorde dette. Det ble blant annet skrevet at prins William var svært skuffet over broren sin.

Kjendisene strålte på rød løper i London i går: