Gå til sidens hovedinnhold

LO kjøper Klassekampen

Staten betaler allerede journalistenes lønn.

- Dette er et håndslag og et tydelig signal om at LO setter pris på Klassekampen, sier Roar Flåthen i et intervju med Klassekampen i dag.

LO blir ingen dominerende eier i Klassekampen med sine hundre aksjer. Men på samme måte som det vakte oppsikt da milliardærene Øystein Stray Spetalen og Johan H. Andresen kjøpte hver sin aksje, kan noen bli overrasket over at LO nå blir eier i Klassekampen.

Støtter avisprosjektet
- Vi har over lang tid fulgt med på utviklingen i Klassekampens redaksjonelle profil, og ser at avisen har en bred og god dekning av fagbevegelsen, arbeidslivsspørsmål og politikk. De siste årene har avisens eiergrunnlag blitt gradvis utvidet. Flere forlag og ikke minst fagforbund har kommet inn på eiersiden. Det har gjort det lettere for LO å markere støtte til avisprosjektet gjennom en eierpost, sier Roar Flåthen.x

- Stort potensial
Flåthen har også merket seg at Klassekampen har klart å øke opplaget mens andre aviser har slitt tungt i årevis. Han har ett råd for å fortsette denne utviklinga:

- Jeg tror Klassekampen har et potensial, dersom avisen fortsetter å utvide sitt nedslagsfelt.

Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen er glad for Los initiativ, og mener det gir avisa en enda mer robust plattform.

- Klassekampen har en klar målsetning om å styrke oss på fagbevegelse, økonomi og arbeidsliv, og jeg tar LOs aksjekjøp som en oppmuntring, og kanskje også en liten oppfordring om å forfølge denne strategien enda mer målbevisst, sier Bjørgulv Braanen.

Staten betaler lønningene
Da opplags- og lesertall til norske aviser ble offentliggjort i februar kom det frem at Klassekampen var opplagsvinner med en økning i opplaget på 1.125 eksemplarer til 14.390.

Hvis man røft sier at pressestøtten og momsfritaket samlet er på 30 millioner kroner for Klassekampen, så subisdieres hver ansatt med 517.000 kroner. Gjennomsnittslønnen til journalistene i Klassekampen er på 372.243 kroner i året, viser tall for 2009 fra Norsk Journalistlag.

Les mer: Jens betaler lønnen til alle i Klassekampen

Rene nettavisen som Nettavisen og NA24 mottar forøvrig ikke en krone av skattebetalernes penger.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken