Gå til sidens hovedinnhold

Se, han lyver

Kroppsspråket som avslører når han ikke snakker sant.

(SIDE2): Alle forteller vi små eller større løgner - men noen ganger har vi behov for å vite om det som fortelles er sant eller ikke.

Kroppsspråket vil i mange tilfeller avsløre en løgn, og her er noen tips på hvordan du kan kjenne igjen en løgner.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Cosmopolitan.com har spurt eksperter på kroppsspråk hva man skal se etter.

Han legger den ene foten rundt stolbeinet:

- Å lyve er stressende, så dersom noen ikke forteller sannheten, vil kroppen bli spent. Løgneren vil derfor innta en forsvarsposisjon, ubevisst. Det er nesten som om løgneren kjemper for å holde igjen og ikke fortelle hele sannheten, sier Janine Driver.

Putter hendene i bukselommene:

Å vise håndflatene er et tegn på åpenhet. Når noen lyver vil vedkommende instinktivt skjule innsiden av hendene. En annen måte er å gjemme hendene bak ryggen eller begynne å fikle med noe, som mobiltelefonen.

Trekker på skuldrene:

Dersom han nekter for å ha gjort noe (som den heftige påstanden «Jeg hadde ikke sex med henne») samtidig som han trekker på skuldrene, er det sannsynlig at han lyver.

- Å trekke på skuldrene er en måte å utelukke sannheten, på samme måte som å holde lyvekryss. Forskjellen er at han ikke vet han gjør det. Å trekke på skuldrene er også en ubevisst måte å ikke forholde seg til løgnen på, og dermed unngå skyldfølelse, sier Driver.

Gnir pekefingeren under nesa:

Pekefingeren under nesa-tegnet er vanlig hos dem som ikke pleier å lyve, og som får dårlig samvittighet når de gjør det. Like etter at han har snakket (løyet), vil han gni seg i fjeset på en måte som delvis skjuler munnen.

- Det er som om han ikke selv kan tro hva som akkurat slapp ut av munnen hans, sier Patti Wood.

HTML EMBED

(Kilde: Cosmopolitan)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken