Gå til sidens hovedinnhold

Løken Stavrum ny pressegeneral

Nå er det avgjort. Se hvem som skal ta over etter Per Edgar Kokkvold.

Kjersti M. Løken Stavrum blir generalsekretær i Norsk Presseforbund.

Det er Kampanje som melder dette fredag.

Løken Stavrum ble formelt ansatt klokken 12.00 fredag.

Hun kommer fra en stilling som avdelingsdirektør i Næringslivets Hovedorganisasjon. Hun har tidligere vært redaktør for Aftenpostens aftenutgave Aften. Løken Stavrum har også vært featureredaktør i samme avis med ansvar for A-magasinet. Avisen hentet henne fra ukebladet KK.

Opprinnelig gikk søknadsfristen ut i begynnelsen av mars, men fristen ble forlenget på grunn av etternølere. Løken Stavrum var en av dem som kastet seg inn i runde to.

Den tidligere Aftenposten-redaktøren har også en rekke verv i pressen bak seg. Hun har blant annet vært leder av Oslo redaktørforening fra 2008–2012 og er i dag varamedlem i Stiftelsen Tinius. I 2003 ble hun kåret til «Årets kvinnelige medieleder».

Per Edgar Kokkvold slutter i sin stilling 30. august. Han har hatt stillingen siden 1996. I alt var det åtte søkere som ville ta over etter Kokkvold. Foruten Stavrum, har Karen Eldbjørg Toven, Carsten Bleness, Thorbjørn Johan Gaarder, Parwana Akhtari, Geir Arne Bore, Alf Bjarne Johnsen og Hans Hjellemo også søkt stillingen.

Løken Stavrum er utdannet statsviter innen internasjonal politikk.

Kjersti Løken Stavrum er gift med redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken