Gå til sidens hovedinnhold

Lønnskutt for BP-toppene

Konsernsjef lord John Browne og topplederne i oljegiganten BP fikk kuttet lønnen i 2006 tross sterk utvikling for konsernet.

BPs lønnskomité som styrer lønnsutbetalingen til BPs avtroppende konsernsjef John Browne og ledelsen halverte bonusene for 2006.

NA24 - din næringslivsavis

Browne som går av i juli fikk en reduksjon i sin lønn på 23 prosent ti fjor, men kunne likevel spasere av gårde med 2,5 millioner pund, eller omkring 30 millioner kroner for sin innsats i 2006. I tillegg ble hans aksjeprogram redusert fra 474.384 til 380.668 aksjer i BP. Aksjene har likevel en verdi på omkring 2 millioner pund, eller 24 millioner kroner.

Bakgrunnen for kuttene er lønnskomiteens vurderinger av måloppnåelse samt kvalitetsvurdering av de oppnådde resultatene.

En av faktorene som trakk ned for Browne & co var BPs oljeutslipp i Alaska og eksplosjonen ved raffineriet i Texas hvor 15 personer ble drept. Som og ikke dette var nok ble BP i fjor beskyldt for å ha deltatt prisfiksing på propan i USA. Utviklingen i selskapets renommé er blant faktorene som komiteen legger inn i sin vurdering av bonusnivået.

Lete- og produksjonssjef Tony Hayward fikk ifølge AFX redusert lønn og bonus med 19 prosent i 2006, mens finansdirektør Byron Grote måtte se utbetalingen bli redusert med 26 prosent til 1,5 millioner pund.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis