(YEYE): Etter å ha vært en hel uke i denne storbyen har jeg opplevd alt fra hippe steder til stilfulle Beverly Hills. Dollarkursen er veldig lav for tiden, noe som gir nordmenn muligheten til å shoppe som aldri før.

Fly til LA
LAX er en av de største flyplassene i USA og for å komme dit kan du fly med selskaper som British Airways, KLM eller Lufthansa. Prisene ligger fra 6000 kr og oppover for tur/retur billett.

Steder å dra til
På en fin og solrik dag, burde du ta turen opp til Point Vicente Interpretive Center, hvor du kan se ut over havet og oppdage store, fantastiske hvaler. Dette er et vakkert sted som tilbyr deg flott utsikt og vakre omgivelser. Ikke langt herfra finner du også Donald Trump sin golfbane, hvor du kan spille golf og deretter nyte en eksklusiv middag på samme sted.

Et av mine favorittsteder i LA er Venice Beach. Her finnes det folk som underholder deg på gaten, spiller basketball eller trener med vekter midt ute i solen. Stedet har mange butikker langs strandpromenaden, og du kan finne alt fra hippe klær, tøffe t-skjorter og Los Angeles Lakers sin egen basketballdrakt.

Er du sulten kan du kjøpe shish kebab, som er en rett med enten svinekjøtt eller kylling, for bare 25 kroner. Velger du den sunnere veien, så kan du få kjøpt helt fersk frukt eller smoothie på gaten. Fra daggry til solnedgang ser du folk sykle, stå på rulleskøyter eller jogge langs stranden. Du får leid sykler rett ved stranden til en rimelig pris.

Shopping
Dra på shopping i LA er som å handle i en drøm. Enten du har lommeboken fylt med penger eller liker å handle billig, så finner du mye i LA som ikke finnes andre steder i verden.

Verdensberømte Rodeo Drive tilbyr deg de kjente designerhusene som Chanel, Gucci, Prada og Escada. Går du til noen av sidegatene, kan du finne butikker med små vintageskatter som du ikke finner andre steder. Rodeo Drive har også en gigantisk Juicy Couture-butikk for både menn, damer og barn, og en to etasjes Guess-butikk.

Noen kvartaler bort fra Rodeo Drive ligger Robertson Boulevard, som er stjernenes favorittsted å handle. Du skal ikke se bort fra at du kan møte Nicole Richie eller Paris Hilton her. Denne lange gaten i Beverly Hills er spekket med butikker som selger klær fra merker som Armani Exchange, 7 for all Mankind, Robins Jeans, Diesel og J Brand. Emma Watsons favorittbutikk, Kitson, ligger på dette stedet. Like ved finner du Intermix som selger mange designermerker, blant annet Mary Kate og Ashley sitt nye merke, Elizabeth & James.

Outlets
Outlet er veldig stort i hele USA og Los Angeles er intet unntak - i LA finner du de beste kuppene. På disse stedene kan du finne designerklær til en veldig billig penge. Besøk for eksempel Camarillo Premium Outlets som ligger litt utenfor LA, og selger merker som Armani, American Apparel, Billabong, Forever 21, Oscar de La Renta og True Religion. Stedet tilbyr både billige og mer eksklusive merker.

The Cooper Building ligger i 860 South Los Angeles Street. Her kan du finne salgsvarer fra Guess, California Girl, For Men Only og Ian Stewart. Andre outlets som det kan være verdt å besøke er Avirex/ Cockpit ( 9609 South Santa Monica Blvd) og Cataline- The Outlet (6015 Bandini Blvd, City of Commerce).

Fun in LA
Hvis du aldri har vært i Disneyland, Universal Studios eller Six Flags, da er det på tide å ta en tur til disse parkene. Opplev spenning, moro og fart som du sent vil glemme. Dagspass koster fra 350 kr og oppover per person.

Disneyland
I Disneyland finner du to forskjellige parker, Disneyland og California Adventure.

Disneyland tilbyr deg disney slottet, kjente disney figurer og fantastisk underholdning på kveldene. Drar du med mindre barn, så kan dette stedet være bedre enn California Adventure. California Adventure har turer som får magen til å kile og overraskelser i spøkelseshuset. De fleste turene her er ikke for reddharer.

Universal Studios
Universal Studios er en helt fantastisk opplevelse. Ta med deg hele familien og se hva som skjer bak kulissene til alle de store Hollywood-filmene. Her viser de deg hvordan de lager filmene og hva slags filmtriks de bruker. Se på show der ekte ild blir brukt eller hvordan lyd og musikk fungerer i en film. Hvis du er der må du heller ikke gå glipp av den fantastiske rundturen hvor du får sett alle de kule kulissene bak filmer som War of the World og Jurrasic Park. Frustrerte fruer, CSI- og Heroes-settene er også lokalisert her.

Six Flags
Har du ingen angst for kjemperaske berg- og dalbaner som går opp og ned i all hastighet, så er Six Flags stedet for deg. Her finner du alle de feteste turene som finnes i USA. Tusenfryd er ingenting i forhold til disse monsterturene.

For mer informasjon om Los Angeles, gå til www.losangeles.com.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Har du noen LA-tips? Del dem med andre her!