Montérytter Malin Berås (26) vil arrangere etterfest i forbindelse med Oslo Grand Prix i midten av juni. Det har fått Lotteritilsynet til å slå på festbremsen.

Bakgrunnen er at Berås er ambassadør for et spillselskap. I brevet fra Lotteritilsynet står det blant annet at annonsen for arrangementet innebærer en ulovlig markedsføring og formidling av et pengespill.

Det vises til navnet på arrangementet og det at annonsen har samme bakgrunnsbilder som spillselskapet har på sine nettsider.

– Spillselskapet er ikke involvert

Berås fnyser av kritikken. Hun viser til at selskapet nevnes ingen steder, der er ingen logoer, eller ingen koblinger til spillselskapet.

– Jeg ler jo litt av hele greia. Dette er vel ikke noe å lage en sak ut av, sier Malin Berås til Nettavisen.

– Hvem er det som arrangerer festen din?

– Dette har ikke noe med spillselskapet å gjøre. Selskapet er ikke involvert på noen som helst måte, fortsetter Berås.

– Men hvem er det som betaler for festen?

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Berås.

– Driver i strid med loven

Lotteritilsynet viser til at det er flere forhold de nå krever svar på.

– På bakgrunn av tips og andre henvendelser om Malin Berås, så har vi besluttet å sende ut en forhåndsvarsel. Vi mener at deler av den virksomheten som hun driver med er i strid med lotteri- og pengespillovgivningens forbud mot å markedsføre og formidle pengespill, sier seniorrådgiver Monica Kjelsnes i Lotteritilsynet.

Kjelsnes ønsker ikke å kommentere hvem som har tipset tilsynet om forholdene. Hun forteller at det er første gang tilsynet har en «slik problemstilling på bordet».

– Vi har inntrykk av at dette selskapet skjer i regi av spillselskapet. I vårt varsel har hun fått anledning til å kommentere vår vurdering, fortsetter seniorrådgiveren.

Leverte inn lisensen

Det er ikke første gang det stormer rundt den kjente montérytteren. Det Norske Travselskap truet med ta fra 26-åringen lisensen da hun ble ambassadør for spillselskapet høsten 2014.

I stedet kom Berås travselskapet i forkjøpet og leverte inn lisensen selv, og siden har hun holdt seg borte fra travsporten.

Les også: Rytter-Malin fikk opphevet inndragningen – klar for nye ritt