Gå til sidens hovedinnhold

Vi møtte Beckhams tatovør

22 år gamle jenter kommer inn til meg, kler av seg og ber om å få en tatovering på rumpa, sier Louis Molloy som mener han har verdens beste jobb.

(SIDE2): Siden det populære Discovery-showet «London Ink» kom på lufta i 2007, er nå tatovør Louis Molloy berømt for to ting: TV-programmet og det faktum at han står bak David Beckhams mange tatoveringer.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

I forbindelse med Oslo Tattoo Convention fikk Side2 anledningen til å ta en prat med kjendistatovøren. Og om du trodde Molloy har latt berømmelsen gå seg til hodet, tar du skammelig feil.

- Har du hørt om Theo Walcott? Han står fortsatt i kø for å tatovere seg. Jeg har latt ham vente i seks måneder. Ingen kjendiskunder, med unntak av Beckham, får særbehandling av meg, ler han på bred Manchester-dialekt.

Takker Elton og foreldrene
Molloys glødende interesse for tatovering startet allerede i tenåra, og merkelig nok var det en Elton John-singel som gjorde utslaget for den rockabilly-elskende 14-åringen.

- Elton ga ut «Saturday Night's Alright For Fighting» da jeg var 14 år, og på coveret var det flere tatoveringer. Jeg kjøpte singelen, kasta vekk plata og beholdt coveret. Etter det har jeg alltid visst hva jeg skulle gjøre, sier han til Side2.

Artikkelen fortsetter under bildet


I en samtale med rådgiveren sin på skolen to år senere fikk Molloy beskjed om å stikke av dersom han var seriøs med sine intensjoner om å bli tatovør.

- Så da gjorde jeg like greit det! Og jeg fikk økonomisk hjelp av mine foreldre, min kjæreste og hennes foreldre til å kjøpe mitt eget utstyr og starte opp for meg selv. Jeg tror det var 4000 pund til sammen, noe tilsvarer 30.000 i dag! Jeg er dem alle uendelig takknemlig, selv om jeg egentlig mistenker at de bare gjorde det i håp om at jeg skulle gå lei fort, humrer han.

Går aldri lei
Men Louis gikk aldri lei, selv om de første ti årene av karrieren ikke akkurat var noen dans på roser.

Se Louis tatovere Samantha Fox her!

- I dag har jeg den beste jobben i verden. 22 år gamle jenter kommer inn til meg, kler av seg og ber om å få en tatovering på rumpa. Grusomt, ikke sant? Men du må huske på at før designere som Versace og Gaultier tok i bruk tatoveringer i noen kampanjer tidlig på 90-tallet, så var folk med tatoveringer sett på som gærninger. Spesielt kvinner ble sett ned på dersom de hadde tatovert seg. Folk trodde automatisk at det var snakk om en prostituert om de så jenter med blekk på huden, foklarer Molloy.

Beckham-boost
Nå til dags er det derimot andre boller. Takket være kjendiser som David Beckham har tatoveringer for lengst gått fra undergrunnsfenomen til mainstream-kulturen. Og nettopp Beckham er en av Molloys stamkunder. Han grynter og gjesper med glimt i øyet når Side2 spør om deres forhold.

- Du måtte spørre ja? Neida, det at jeg har gjort blant annet engelen han har på ryggen har vært fantastisk reklame for meg og tatoveringer generelt. 20 meter store Armani-reklamer i San Fransisco er ikke akkurat dårlig PR for meg. Men jeg begynner å bli lei av at det kommer så mange idioter som vil ha akkurat samme tatoveringene som David. 90 prosent av jordens befolkning er uoriginale idioter, ler han.

Se video der Louis forteller om Beckhams engel-tatovering her!

Også vår egen Ole Gunnar Solskjær har besøkt Louis da han ville navnet til sønnen Noah på armen i sin tid. Men på spørsmål om hvem som tåler smerten best av vår norske viking Ole Gunnar eller David Beckham, kommer svaret kjapt.

- Åh, det må bli Beckham. Du må huske på at noen av de tatoveringene han har er svære greier. Men han satt der i fem timer uten å klage, skryter Molloy.

- Vær sikker i din sak
Men dersom du går inne med et ønske om å tatovere deg hos Louis, må du ha en ting klart: Vet du ikke hva du vil ha, kommer Molloy til å sende deg hjem uten så mye som en dråpe blekk på huden.

- Vet du, mine drømmekunder er enten Prins William eller Prins Harry. Men selv de hadde måttet vite hva de var ute etter for at jeg skulle gjennomføre jobben. Dersom du kommer til meg uten en klar visjon om hva du vil ha og hvor du vil tatoveres, kan du bare glemme det. Jeg er profesjonell, og ønsker ikke å få misfornøyde kunder som klager etter to år fordi mønsteret de valgte seg ikke er kult lenger, sier han bestemt.

- Er det noen tatoveringer du nekter å gjøre?

- Ja! Cheryl Cole har en helt forferdelig tatovering på baksiden av hånda som jeg er sikker på at hun kommer til å angre på. Og du aner ikke hvor mange jenter jeg har nektet å gjøre den samme tatoveringen på. Det er rart å si det, men nå til dags er jeg en ansvarlig fyr, avslutter han med et flir.

Se «London Ink» på Discovery Channel.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken