(STOCKHOLM/SIDE2): Skikkelig store vesker i skinn med reimer, store spenner og flere hanker veier i utgangspunktet mye fra før - og når en fyller dem med alt en trenger i det daglige kan det bli svært tungt for skuldre og armer.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Superlett
Da Side2 fikk en sniktitt på Louis Vuittons nye vinterkolleksjon, la vi med en gang merke til at en av de nye veskene rett og slett er superlett.

Den ser med det blotte øyet ut som en helt vanlig designveske, med den særegne LV-logoen og med både bred skuldrerem og spenne. Men den er alt annet enn tung og veier så godt som ingenting.

Se flere vesker fra Louis Vuittons vinterkolleksjon nederst i saken1

Italiensk inspierert
Vinterkolleksjon er inspierert av det eventyrlige - med forheksede skoger og et litt Askepott-tema gjennomsyrer det hele. Alle veskene har selvsagt fått egne navn, helt i tradisjonell LV-stil. Den lette monogramvesken har fått navnet «Stresa» og er oppkalt etter en liten resortby i ved innsjøen Maggiore i Nord-Italia.

Monogramvesker er noe av det som i dag er Louis Vuittons viktiste merkevare. Kvinner verden over lar seg friste, og veskene finnes i alle verdenshjørner. Etter Louis Vuittons død i 1892, tok sønnen George over og han designet denne typen vesker med LV-monogrammet i 1896 og bestemte seg for at motehuset skulle vokse seg globalt utover reisekolleksjonene de var blitt berømte for på 1860-tallet.

Stresa-veskene kommer i to størrelser og i pris fra om lag 10.000.

2539