Gå til sidens hovedinnhold

Lovende funn i Nordsjøen

Oljefunn i Statoil-brønn i Nordsjøen.

Oljedirektoratet opplyser i en pressemelding at Statoil har påvist lettolje i forbindelse med boringen av en undersøkelsebrønn i Nordsjøen. Det er brønnen 15/6-9 S som ligger syv kilometer nord for Sleipner-feltet og tre kilometer øst for 15/5-1 Dagnyfunnet i midtre del av Nordsjøen.

NA24 - din næringslivsavis

- Målet for brønnen var å påvise petroleum i et prospekt kalt Ermintrude som har midtre jura reservoarbergarter. Det ble påvist lett olje. Størrelsen på funnet er foreløpig beregnet til om lag åtte millioner standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbar olje. I tillegg ble det gjort et mindre gassfunn i miocene til pliocene bergarter, opplyser oljedirektoratet.

Brønnen ble ikke produksjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Statoil, som er eneste rettighetshaver, vil nå vurdere om oljefunnet kan produsere med tilknytning til Sleipner-, Volve- eller Gudrun-feltet.

Den store oljegiganten vurderer funnet til å ha en størrelse på 50 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

- Ermintrude kan gi verdifulle tilleggsressurser til Sleipner-området. Brønnen er en viktig del av vårt leteprogram, og den kan bli et bidrag for å nå ambisjonen om å produsere én million fat oljeekvivalenter daglig fra norsk sokkel fram til 2015, sier Tim Dodson, Statoils letesjef på norsk sokkel.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter