Gå til sidens hovedinnhold

Lover lavere matpriser

ICA lover bedre priser til kundene sine etter heftig underskudd.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Mens leverandøren Orkla varsler høyere matvarepriser, lover ICA lavere priser til ICA- og Rimi-kundene. Den norske delen av selskapet sliter med underskudd, og må begynne å tjene penger, skriver Aftenposten.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi må ha lavere pris for å nærme oss kundene, sier ICAs konsernsjef Kenneth Bengtsson til Aftenposten.

Bengtsson er ikke fornøyd med den norske delen av selskapet. I årets første kvartal tapte ICA Norge 155 millioner svenske kroner, 130 millioner norske, inkludert salgsgevinster på 34 millioner svenske kroner. Første kvartal i fjor viste til sammenligning et positivt resultat opp 65 millioner svenske kroner.

Konsernets resultat reddes av forbedret resultat både i ICA Sverige, Rimi Baltic og ICA-banken.

ICA har de siste årene slitt mye, og antallet butikker er redusert fra over 1000 til 640. resultatene har vist en nedadgående trend. Akkurat nå er det lavere omsetning, økte personalkostnader og høyere svinn som gir de dårlige resultatene. Samtidig ser det ut til at butikkene som ble åpnet i 2006 og 2007 belaster regnskapene med dårlig inntjening.

For å forbedre resultatene har derfor dagligvarekjeden bestemt at de må legge om hele prispolitikken. Bengtsson lover at prisene i hele butikken skal senkes, slik at de kan ta opp konkurransen med NorgesGruppen, Coop og Rema.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test