(SIDE2): Har tjent seg rik på frekke slankehistorier og ulovlig markedsføring.

Påstander uten dokumentasjon

Denne uken ble 50 år gamle Kevin Trudeau dømt til ti års fengsel for å ha svindlet kunder gjennom feilaktig markedsføring av hans bøker om vekttap og påstander om hvordan man kan unngå å få ulike sykdommer.

Gjennom ulike annonser, TV-reklamer og bannere på Internett har Trudeau solgt produkter til mer enn 25 milloner amerikanere, ifølge Daily Mail.

Han har promotert en rekke ikke-medikamentelle produkter og alternative behandlinger han mener kurerer en rekke sykdomstilstander som blant annet kreft og diabetes.

Forfatteren er blant annet kjent for bøker som «The Weight Loss Cure "They" Don't Want You to Know About» der han anklager legemiddelindustrien og amerikanske matprodusenter for å lure sine forbrukere og pasienter for at de skal få større fortjeneste på salg av medisiner og andre medikamentelle produkter og behandlinger. I tillegg har han profilert slankeprogram med knallharde dietter som tillater kun 500 kalorier om dagen, med garanti om at du ikke blir sulten, og ulike hormonbehandlinger for å gå ned i vekt.

50-åringen har blant annet kommet med påstander som at soling ikke er en risiko for utvikling av hudkreft, men at solkrem har blitt bevist som en kreftårsak. Han har også hevdet at ulike former for alternativ medisin kan gi deg rask og dramatisk vektnedgang samt kurere deg fra å være avhengig av heroin eller røyk. Hvis du spiste utvalgte urter mente Trudeau at du ville få en bedre bildehukommelse. I et radiointervju sa han en gang at alle mennesker lider av kalsium- og vitamin D-mangel, men at hvis man tok dette i form av hans kosttilskudd ville du aldri mer bli syk eller få kreft, skriver den britiske avisen.

Vært i retten flere ganger

Ifølge The Guardian har Trudeau solgt mer enn 850 000 kopier av boka, noe som har ført til mange millioner på kontor for forfatteren.

- Siden tjueårene har Trudeau bevisst utført handlinger ved å lure andre til hans egen fordel, var noe av det dommeren uttalte i retten denne uken.

Trudeau har unnskyldt sine handlinger og hevder at han nå har blitt en ny person og dermed endret sin oppførsel.

- Jeg har virkelig fått meg en oppvekker. Nå er det slutt på å pynte på sannheten, sa den 50 år gamle svindleren til dommeren.

Forsvarsadvokaten til Trudeau forsøkte også å få redusert ned fengselsstraffen med flere år, men uten hell.

- En dom på ti år er kanskje aktuelt for tiltalte som har ødelagt livet til en person, men Trudeau har i verste fall fått folk til å betale 30 dollar for en bok, hvis han i det hele tatt har svindlet noen, sa advokaten.

Det ble også påpekt at Trudeau allerede har mistet både jobben og huset sitt, men dommeren viste lite sympati og mente at salgsmannen har brutt loven flere ganger og han tidligere bare har ignorert advarsler og påminnelser fra rettssystemet.