Gå til sidens hovedinnhold

Luftens konge

Flyspillet «Ace Combat X: Skies of Deception» til PSP byr på topp underholdning.

(Spillmagasinet): Flyspillserien «Ace Combat» er noe av det mest macho som finnes til PSOne og PS2.

Du kjenner musklene vokse, skjegget gro og en trang til å bare drikke kølsvart kaffe – og det i løpet av introduksjonsfilmene.

Du må stoppe krigen

I PSP-debuten «Ace Combat X: Skies of Deception» skal du omtrent egenhendig vinne krigen som herjer hjemlandet ditt, og det er det.

Historien er verken original eller dyp, men den fungerer og det er lett å bli såpass engasjert at du ikke gir deg før fienden er utryddet.

Underholdende oppdrag

For å vinne krigen må du klare en rekke underholdende og «Top Gun»-lignende oppdrag.

Du skal blant annet utrydde fiendtlige skvadroner og utføre krevende bomberaid. Flere ganger i løpet av enspillerkampanjen får du selv velge rekkefølgen på oppdragene, og utfallet påvirker ofte andre oppdrag.

Slår du for eksempel ut luftforsvaret først, møter du mindre motstand når du angriper selve basen. Innimellom ekskluderer ett oppdrag et annet, så for å se alle oppdragene må du spille gjennom spillet flere ganger.

Lett å styre

Flyspill er kjent for å være noen kompliserte beist, men det gjelder heldigvis ikke «Ace Combat X». Utviklerne har fokusert på at spillet skal være gøy, og det har det de fått til. Du mestrer kontrollen og foretar heftige manøvre nesten med en gang.

Det gjør så du kan konsentrere deg om oppdraget og ikke om flyet ditt holder på å ramle ned fordi du stiger litt for fort. Og kjekt er det, for fiendene er noen djevler til å krige og setter hele tiden flyferdighetene dine på prøve.

Mange fly

«Ace Combat X: Skies of Deception» byr på et stort og variert utvalg fly. Du kan etterhvert velge mellom alt fra kjappe fremtidsjagerfly og til bombefly, og både flyene og våpnene kan oppgraderes.

Skal du ha en komplett samling kommer du til å holde på lenge.

Flyene skiller seg klart fra hverandre, og de stadig mer krevende oppdragene går ofte veldig mye bedre med en bestemt type fly. Mot slutten blir det dessverre sånn at du innimellom må ha riktig type fly og våpen for å klare et oppdrag, noe som resulterer i en del kjedelig prøving og feiling.

Teknisk kanon

Teknisk er spillet på høyde med seriens PS2-spill, det er imponerende hva utviklerne har fått til med «Ace Combat X: Skies of Deception».

Grafikken og lyden er kjempebra, selv om skjermen ikke er så stor og høyttalerne små lever du deg inn i det som skjer, og lastetidene er akseptable.

Utviklerne har implementert en flerspillermodus hvor du kan spille med opptil fire kompiser. Spillet byr på seks spilltyper, blant annet vanlige luftkamper og en variant av «Capture the Flag», og de er kjempemorsomme når de fungerer.

«Top Gun» i lommeformat

Dessverre sliter en del av de med blant annet hakking, og sammen med prøvingen og feilingen gjør det så toppkarakteren ryker.

Heldigvis spiller det alt i alt liten rolle - «Ace Combat X: Skies of Deception» byr på heftig luftaction og anbefales alle som har lyst til å delta i sin egen «Top Gun»-film eller bare er ute etter et artig PSP-spill.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Kommentarer til denne saken